ΠΑΣΟΚ: Με οδηγό την καμπάνια του ’23 στις ευρωεκλογές

ΠΑΣΟΚ: Με οδηγό την καμπάνια του ’23 στις ευρωεκλογές

Στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα κινηθεί με περιοδείες σε πολλές περιοχές της χώρας και συχνή παρουσία στα μέσα επικοινωνίας

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προεκλογική στρατηγική που ακολούθησε πριν από τις εθνικές εκλογές του 2023 επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ. Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η καμπάνια του 2023 αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος επιτυχημένη και αποφάσισαν να κινηθούν σε αντίστοιχο μοτίβο και τώρα, καθώς εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές. Στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας θα βρεθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, που θα κινηθεί με περιοδείες σε πολλές περιοχές της χώρας και συχνή παρουσία στα μέσα επικοινωνίας. Από την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προγραμματίζεται να περιοδεύσει στη Δυτική Ελλάδα. Για τη Μεγάλη Εβδομάδα προγραμματίζεται περιοδεία σε νησιά του Αιγαίου και τη Μεγάλη Παρασκευή θα βρεθεί στην Κρήτη. Ακόμη, οργανώνεται πυκνό πρόγραμμα επισκέψεων σε διάφορες περιοχές της χώρας για αμέσως μετά το Πάσχα. Παράλληλα, μεταξύ των εξορμήσεων στην περιφέρεια θα συνεχισθούν οι επισκέψεις σε περιοχές του λεκανοπεδίου, όπου θεωρείται κρίσιμο να καταφέρει το κόμμα να αυξήσει τα ποσοστά του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε χθες τη Βαρβάκειο στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα. Εκεί καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης για το θέμα της ακρίβειας, παραθέτοντας τα στοιχεία της Eurostat για τον ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού τροφίμων τον Μάρτιο, που στην Ελλάδα ήταν, όπως είπε, «υπερτριπλάσιος από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης». «Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου δεν κρίνεται η πολιτική σταθερότητα. Κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία, που περιφρονεί τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί πιο «δυναμικά» και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως ήδη έχει φανεί το τελευταίο διάστημα. Στόχος όλης αυτής της κινητικότητας είναι να διεκδικήσει το κόμμα επικοινωνιακό «χώρο» ανάλογο εκείνου που καταλαμβάνει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος, ακόμα και «με τις lifestyle πρωτοβουλίες του», που του αποδίδουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, εξασφαλίζει σημαντική μιντιακή προβολή.

Περιοδείες σε όλη τη χώρα θα οργανωθούν και για κλιμάκια στελεχών του κόμματος, σε συνεργασία με τις κατά τόπους κομματικές οργανώσεις. Στόχος είναι να ενδυναμωθεί η επικοινωνία με τη βάση. Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι συγκριτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ διαθέτουν πλεονέκτημα, καθώς η διπλή διάσπαση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διέτρεξε κάθετα την οργανωτική δομή του και έχει επηρεάσει τις οργανώσεις βάσης που αποδυναμώθηκαν ή και διαλύθηκαν σε κάποιες περιοχές. Από το ΠΑΣΟΚ δεν έχει γίνει καταμερισμός περιοχών ευθύνης, όπως έχει επιλέξει να κάνει η Ν.Δ., που αναθέτει σε συγκεκριμένα στελέχη συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές. Οπως λένε, είναι μια δυναμική διαδικασία και ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες που αποτυπώνονται σε κάθε περιοχή, θα κινητοποιούνται τα κομματικά κλιμάκια. Οσον αφορά τα προεκλογικά σποτ, ήδη «τρέχει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καμπάνια με βιντεάκια που είναι εστιασμένα στην καθημερινότητα των πολιτών, έναντι της «εικονικής πραγματικότητας της κυβέρνησης». Στέγη, υγεία, ακρίβεια, παιδεία είναι οι βασικές θεματικές που θα αναπτυχθούν μέσα από αυτά τα βιντεάκια.

Και μπορεί η πολιτική αντιπαράθεση να ξεδιπλώνεται κυρίως με όρους εσωτερικής πολιτικής επικαιρότητας, όμως στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη υπογραμμίζουν ότι δεν πρέπει να περνάει κάτω από το ραντάρ ότι οι επερχόμενες εκλογές αποτελούν ένα κομβικό σταυροδρόμι για το μέλλον της Ευρώπης. Ετσι, προγραμματίζεται μια μεγάλη εκδήλωση, στην οποία θα τεθούν αποκλειστικά όλα τα θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή