Μάχες υποψηφίων σώμα με σώμα

Μάχες υποψηφίων σώμα με σώμα

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ήταν μόνο οι δημότες Αθηναίων που καρδιοχτυπούσαν χθες βράδυ αναμένοντας πού θα κάτσει η «μπίλια» της πρώτης Κυριακής σε περιφέρεια και δήμο. Σε περίπου 17 δήμους της χώρας, η νύχτα ήταν πολύ μακριά, με την κόντρα μεταξύ πρώτου και δεύτερου να κρίνεται κυριολεκτικά στην ψήφο.

Με την ενσωμάτωση, φερ’ ειπείν, στο 50%, η διαφορά μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Καμίνη και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ήταν μικρότερη της μιας μονάδας (21,01% και 20,03 αντίστοιχα), με τη «μάχη» να μαίνεται και για την τρίτη θέση μεταξύ του Αρη Σπηλιωτόπουλου και του Ηλία Κασιδιάρη (17,04% και 16,16%).

Ακριβώς στο 50-50 βρισκόταν την ίδια ώρα η μάχη μεταξύ των δύο υποψηφίων του Δήμου Πρεσπών (Βασίλειος Τσέπας, Παναγιώτης Πασχαλίδης) και με καταμετρημένες τις ψήφους στο 66,67% των τμημάτων.

Ντέρμπι και στη Σκύρο όπου μέχρι αργά χθες «όλα παίζονταν» μεταξύ των Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη και Νικόλαου Μαυρίκου.

Αντίστοιχες μάχες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και στους Δήμους Καλυμνίων, Τεμπών, Ζαγορίου, Δίου-Ολύμπου, Σερβίων-Βελβεντού, Ξυλοκάστρου, Ναυπακτίας, Ελασσόνας κ.ά.

Ωστόσο, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι περιπτώσεις όπου η μάχη δινόταν μεταξύ δεύτερου και τρίτου και άρα για το εισιτήριο της δεύτερης Κυριακής. Στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων για παράδειγμα, με την ενσωμάτωση στο 60,53%, δεν είχε διευκρινιστεί εάν στον δεύτερο γύρο θα περάσει ο κ. Μαρίνος Γαρνέλης ή ο κ. Π. Σκαλτσογιάννης (22,79% και 21,45% αντίστοιχα). Αγωνία και στον Δήμο Ιλίου όπου μπορεί ο κ. Νίκος Ζενέτος να αναδείχθηκε με άνεση πρώτος (45,47%), ωστόσο δεν γνώριζε ποιον θα έχει απέναντί του την επόμενη εβδομάδα – Χ. Καούκης και Κ. Κάβουρας έδιναν τη δική τους μάχη για τη δεύτερη θέση (16,59% και 15,43% αντίστοιχα, έως αργά χθες).

Εντονο το ενδιαφέρον και στην Καισαριανή, μεταξύ των Αντώνη Καμπάκα και Ηλία Σταμέλου που μάχονταν για τη δεύτερη θέση, όπως και στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη (Απόστολος Αντωνούδης και Νικόλαος Νυφούδης).

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Την ίδια στιγμή, εκτός από τη μάχη σώμα με σώμα μεταξύ της Ρένας Δούρου και του Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η αναμέτρηση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Με καταμετρημένες τις ψήφους των μισών εκλογικών τμημάτων, ο νυν δήμαρχος Σπύρος Σπύρου (Ν.Δ.) βρισκόταν μια ανάσα μπροστά από τον συνυποψήφιό του του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο (21,37% έναντι 21,29%).

Μεταμεσονύκτιο αγώνα έδιναν επίσης χθες οι υποψήφιοι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Με την ενσωμάτωση στο 40%, το ποσοστό του πρώτου κ. Γιώργου Χατζημάρκου ήταν 34,42%, ενώ του δεύτερου Ιωάννη Μαχαιρίδη 33%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή