Υψηλοί τόνοι, μετά τις κάλπες, στη Βουλή

Υψηλοί τόνοι, μετά τις κάλπες, στη Βουλή

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να κλιμακώσει την αντιπολιτευτική του τακτική, η βούληση της δικομματικής κυβέρνησης να αποκρούσει δυναμικά τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και ορισμένες σαφείς ενδείξεις προβληματισμού στους κόλπους της κυβερνώσας πλειοψηφίας για το περιβάλλον που διαμόρφωσαν κυρίως οι ευρωεκλογές, έκαναν δυναμικά την εμφάνισή τους στις, πρώτες μετά τις κάλπες, έντονες συζητήσεις χθες στο Κοινοβούλιο.

Στην επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως μετά και την εκλογική διαδικασία καταδείχθηκε δυσαρμονία κοινωνικής βούλησης και πολιτικών συσχετισμών αφού ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε από τις κάλπες πρώτο κόμμα, οι εκπρόσωποι της κυβερνώσας πλειοψηφίας τόνισαν ότι οι πολίτες μπορεί διαμαρτυρόμενοι να απομακρύνθηκαν συγκυριακά από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, πλην όμως δεν ενίσχυσαν το κόμμα του κ. Τσίπρα. Σε σχετικές παρατηρήσεις προέβησαν τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου (ν/σ του οποίου συζητείται στη Βουλή), όσο και όλοι οι βουλευτές Ν.Δ., εντός κι εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας.

«Λέτε ότι λάβατε το μήνυμα, αλλά θα συνεχίσετε στον τροϊκανό δρόμο», υποστήριξε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Π. Λαφαζάνης. «Ούτε με «ασπιρίνες» ούτε με ανασχηματισμούς σώζετε το βυθιζόμενο καράβι. Η μόνη υπηρεσία που έχετε να προσφέρετε στον τόπο είναι να φύγετε αμέσως», πρόσθεσε.

«Εσείς λάβατε το μήνυμα; Ουδείς εξ αυτών των ψηφοφόρων που μετακινήθηκαν πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ. Κινήθηκαν όλοι προς τα δεξιά», σχολίασε ο κ. Μ. Βορίδης, για να συνεχίσει λέγοντας πως αλλαγές θα υπάρξουν στην ακολουθούμενη πολιτική: «Η οικονομία θα φτιαχτεί. Ο δρόμος που ακολουθείται θα φέρει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, αλλά πράγματι με διορθώσεις. Προφανώς να δούμε φορολογικές ελαφρύνσεις και ανάπτυξη αποτελεσματικού δικτύου κοινωνικής προστασίας. Και η κυβέρνηση πρέπει να τα ξαναδεί», τόνισε. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Π. Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ): «Η κυβέρνηση πρέπει σήμερα να συνειδητοποιήσει ότι κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να προχωρήσει σε συνθήκες εργαστηρίου. Ρευστότητα, ανεργία, ανάπτυξη είναι τα βασικά μέτωπα στα οποία πρέπει να υπάρξει αποτέλεσμα. Διαφορετικά η κυβέρνηση δεν έχει πολύ δρόμο», είπε, για να συμπληρώσει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σοβαρό πρόβλημα πολιτικών συμμαχιών. Και υπό αυτό το πρίσμα, δεν έχει κυβερνητική πρόταση. Ο διπολισμός βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά. Πρέπει να το καταλάβετε και εσείς και η Ν.Δ». Ο κ. Ν. Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) αφού σημείωσε ότι είναι «προφανώς θετικό γεγονός η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ», έσπευσε να σημειώσει ότι η επίδοση αυτή επετεύχθη επειδή οι αντίπαλοί του υποχώρησαν – και όχι διότι εκείνος αύξησε την εκλογική του δύναμη. «Ας προσγειωθούμε άπαντες. Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο ανοχής. Η αντιπολίτευση, ψήφο αποδοκιμασίας», είπε ο κ. Απ. Κακλαμάνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή