ΑΝΕΛ: ανεξαρτητοποίηση Β. Καπερνάρου

ΑΝΕΛ: ανεξαρτητοποίηση Β. Καπερνάρου

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αιφνιδιαστική ανεξαρτητοποίηση του κ. Β. Καπερνάρου τάραξε τα νερά στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Ο βουλευτής, που είχε θέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων, ανακοίνωσε ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί κλείνοντας την παρέμβασή του και αφού προηγουμένως είχε διαμαρτυρηθεί για έλλειψη υποστήριξης από το κόμμα του στην προεκλογική εκστρατεία. Μάλιστα, ανέγνωσε διαδικτυακά δημοσιεύματα για συμβάντα της προεκλογικής περιόδου, με τον υπαινιγμό ότι η υποψηφιότητά του υπονομεύτηκε. Ο κ. Καπερνάρος έκλεισε, λέγοντας ότι η προσωπική του αξιοπρέπεια δεν του επιτρέπει να παραμείνει, κάτι που προκάλεσε έκπληξη. Πριν από τον κ. Καπερνάρο είχαν πάρει τον λόγο οι κ. Κουίκ (υποψήφιος περιφερειάρχης στη Θράκη) και Χαϊκάλης (υποψήφιος στην Αττική) και άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ και είχαν διηγηθεί ανάλογες εμπειρίες ελλιπούς υποστήριξης, ενώ ο κ. Κουίκ στηλίτευσε το γεγονός ότι πολλοί βουλευτές δεν εμφανίστηκαν στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Βουλευτές των ΑΝΕΛ ρώτησαν ευθέως τον κ. Καπερνάρο στη συνεδρίαση «αν πηγαίνει κάπου αλλού». Η απάντησή του ήταν κατηγορηματικά αρνητική. Αργότερα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο κ. Καπερνάρος απέδωσε την παραίτησή του και σε έλλειψη αυτοκριτικής από την ηγεσία.

«Συνεχίζουμε, και στις 14 και 15 του μηνός Ιουνίου κάνουμε το διευρυμένο Εθνικό μας Συμβούλιο, στέλνοντας το μήνυμα πως όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι, οι ΑΝΕΛ θα προχωρήσουμε ακόμη πιο δυνατά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Κουίκ, ο οποίος πρόσθεσε: «Καθένας που φεύγει, αφήνει χώρο για να γινόμαστε πολύ περισσότεροι».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα εξέλεξε ομόφωνα την Ελενα Κουντουρά για το αξίωμα του γραμματέα της Κ.Ο., μια θέση την οποία κατείχε προηγουμένως ο κ. Ν. Μαριάς, ο οποίος όμως παραιτήθηκε από βουλευτής για να θέσει υποψηφιότητα στην Ευρωβουλή. Μετά την παραίτηση του κ. Καπερνάρου, έμεινε κενή και η θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, η οποία δεν θα πληρωθεί άμεσα, αφού ξεκινούν τα θερινά τμήματα. Πέρα από την παραίτηση Καπερνάρου, το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν, σύμφωνα με βουλευτές του κόμματος, ήρεμο. Σε πολιτικό επίπεδο, οι παρεμβάσεις των βουλευτών ήταν απορριπτικές ως προς την ιδέα της σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο κ. Π. Χαϊκάλης, ο οποίος προωθεί τη συσπείρωση της αντιμνημονιακής Κεντροδεξιάς, πρότεινε πλην των κ. Ζώη και Πολύδωρα να υπάρξει και συνεργασία με τον ΛΑΟΣ, κάτι που απορρίφθηκε ως αντίθετο με το καταστατικό του κόμματος από τον κ. Καμμένο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή