Π. Καμμένος: Συνεχίζεται η τριμερής με Κύπρο, Ισραήλ

Π. Καμμένος: Συνεχίζεται η τριμερής με Κύπρο, Ισραήλ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνέχιση της αμυντικής συνεργασίας με το Ισραήλ, αλλά και τη συνέχεια της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, μετά τη συνάντηση που είχε χθες στο υπουργείο Αμυνας με την πρέσβειρα του Ισραήλ Ιριτ Μπεν-Αμπα Βιτάλε. Στη συνάντηση συζητήθηκαν γενικότερα θέματα συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, με έμφαση στα ζητήματα της αμυντικής συνεργασίας.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» την αμυντική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, αλλά και τη συνεργασία της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο. «Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία και σε πολιτικό, αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο», δήλωσε ο υπουργός.

Η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν άλλαξε στη διάρκεια της θητείας του ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν κατά της συνέχισης της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, η οποία στις θέσεις και τις τοποθετήσεις του κόμματος χαρακτηριζόταν «επικίνδυνη». Από την πλευρά τους, οι Ισραηλινοί θεωρούσαν το σημαντικότερο κομμάτι των διμερών σχέσεων την αμυντική συνεργασία, ειδικά ανάμεσα στο ναυτικό και την αεροπορία των δύο χωρών, και είναι ενδεικτικό γι’ αυτό ότι για πρώτη φορά έστειλαν έναν ακόλουθο Αμυνας στην Αθήνα, τον συνταγματάρχη Yuval Gerbi, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση με τον κ. Καμμένο. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ άλλαξε σιωπηρά τους τελευταίους μήνες, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση που είχαν ο κ. Τσίπρας με την κ. Μπεν-Αμπα Βιτάλε στα τέλη Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, χθες, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι θα ανοίξουν «όλες οι υποθέσεις οι οποίες αφορούν εξοπλιστικά» και πρόσθεσε ότι «θα επανεξετάσουμε όλους τους φακέλους». Ειδική αναφορά έκανε και στη σύμβαση για τα υποβρύχια, λέγοντας ότι «δεν σημαίνει ότι επειδή θα πάρουμε τα υποβρύχια δεν θα αναζητήσουμε τις ευθύνες εκείνων που έκαναν το ελληνικό Δημόσιο να χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια» (Alpha 9.89).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή