ΑΝΕΛ: δεν θα ψηφίζουν όλα τα νομοσχέδια

ΑΝΕΛ: δεν θα ψηφίζουν όλα τα νομοσχέδια

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια συγκυβέρνηση α λα καρτ, όπου οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίζουν νομοσχέδια με τα οποία διαφωνούν, περιέγραψε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένος, λέγοντας ότι οι διαβουλεύσεις για το κυβερνητικό έργο θα γίνονται δημόσια και ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίζουν νομοσχέδια αν αυτά είναι αντίθετα με τις «κόκκινες γραμμές» που είχαν θέσει προεκλογικά. Οπως είπε ο κ. Καμμένος, «τα νομοσχέδια θα έρχονται στη Βουλή. Οι ΑΝΕΛ είμαστε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα 13 βουλευτών η οποία ψηφίζει ανάλογα με τις αρχές με τις οποίες εξελέγη. Αν, λοιπόν, ένα νομοσχέδιο είναι αντίθετο προς τις αρχές και ιδίως τις “κόκκινες γραμμές” μας, δεν θα το ψηφίσουμε». Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν θα υπάρχει προσυνεννόηση ανάμεσα στους δύο αρχηγούς για τα κυβερνητικά νομοσχέδια, στα πρότυπα εκείνης ανάμεσα στους Ευ. Βενιζέλο και Αντ. Σαμαρά: «Με τον πρωθυπουργό έχουμε κάνει την εξής δημόσια συμφωνία.

Εμείς δεν πρόκειται να κλεινόμαστε στο Μαξίμου και να μιλάμε οι δυο μας. Εχουμε ένα υπουργικό συμβούλιο δέκα υπουργών με πρόεδρο τον πρόεδρο της κυβέρνησης, τον κ. πρωθυπουργό, όπου εκεί θα συζητούνται οι μεγάλες αποφάσεις της κυβέρνησης», είπε και υπενθύμισε ότι οι ΑΝΕΛ έχουν διατυπώσει δημόσια τις θέσεις τους και τις «κόκκινες γραμμές» τους. Στην παρατήρηση ότι αν έτσι δεν ψηφιστεί ένα βασικό νομοσχέδιο μπορεί να πέσει και η κυβέρνηση, ο υπουργός Αμυνας απάντησε ότι «ο ελληνικός λαός σοφά ψήφισε να έχει 149 βουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ και 13 βουλευτές οι ΑΝΕΛ. Δεν είναι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία είναι αυτοδύναμη και αποφασίζει μόνη της. Σε μια κυβέρνηση η οποία έντιμα έχει δύο εταίρους, οι δύο εταίροι θα πρέπει δημόσια να συμφωνούν ή να διαφωνούν. Εάν διαφωνούμε θα καταψηφίζουμε».

Οι δηλώσεις αυτές προϊδεάζουν για την εκδήλωση τριβών και, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα νομοσχέδια, οι υφέρπουσες διαφωνίες εκδηλώνονται προς το παρόν με αφορμή δηλώσεις προθέσεων, όπως δείχνει η παρέμβαση της κ. Σταυρούλας Ξουλίδου μετά την εξαγγελία του κ. Τ. Κουράκη να περιοριστούν οι ώρες των Θρησκευτικών στα σχολεία. Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Κ. Ησυχος πήρε σαφείς αποστάσεις από την εξαγγελία του κ. Καμμένου ότι συνεχίζεται η αμυντική συνεργασία με το Ισραήλ. «Θα μπορούμε να πούμε πολύ περισσότερα όταν δούμε τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με το Ισραήλ», είπε ο κ. Ησυχος που υπενθύμισε ότι το κόμμα του ήταν ιδιαίτερα επικριτικό για το θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή