Διαμαντόπουλος: «Ενοπλη πάλη» οι φόνοι Ξηρού

Διαμαντόπουλος: «Ενοπλη πάλη» οι φόνοι Ξηρού

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη στήριξη της κυβερνώσας πλειοψηφίας και του ανεξάρτητου βουλευτή Νικ. Κακλαμάνη και μέσα σε κλίμα μεγάλης πολιτικής έντασης, εγκρίθηκε χθες από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Σε ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη κατόπιν αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 52 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και κατεγράφησαν 48 «όχι».

Κατά την τριήμερη συζήτηση, ωστόσο, η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε και το κλίμα πολώθηκε με αφορμή δύο περιστατικά: Πρώτον, την παρουσία στα θεωρεία της Βουλής, κατόπιν προσκλήσεων που παρέσχε ο ΣΥΡΙΖΑ, γονέων των συλληφθέντων για την τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς». Και δεύτερον, την επιλογή του Ευ. Διαμαντόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) να χρησιμοποιήσει τον όρο «ένοπλη πάλη», όταν αναφέρθηκε στη δολοφονική δραστηριότητα του καταδικασμένου για τρομοκρατικές πράξεις Σάββα Ξηρού, τον οποίο και αποκάλεσε «εννοούμενο ως τρομοκράτη από το Σύνταγμα και από τον νόμο».

Οπως ήταν αναμενόμενο, η παρουσία των γονέων των συλληφθέντων προκάλεσε αντιδράσεις, οι οποίες κορυφώθηκαν από τις αναφορές Διαμαντόπουλου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιμετωπίστηκαν με αυστηρό τρόπο από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφήθηκε πάλι ως φιλοτρομοκράτης και ότι βουλευτές του πηγαίνουν μάρτυρες σε δίκες τρομοκρατών. Δύο βουλευτές μας πήγαν μάρτυρες σε έναν άνθρωπο που είχε 97% αναπηρία. Σε έναν εννοούμενο ως τρομοκράτη από το Σύνταγμα και από τον νόμο, που διάλεξε την ένοπλη πάλη», έλεγε ο Ευ. Διαμαντόπουλος. Η φράση αυτή πυροδότησε τη σκληρή επίθεση της Ν.Δ., καθώς η κ. Αννα Ασημακοπούλου σημείωσε ότι «το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τους δολοφόνους της 17 Νοέμβρη συνεχίζεται», καλώντας τον κ. Τσίπρα να απαντήσει «για πόσο ακόμη θα φιλοξενεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ τη συνιστώσα της τρομοκρατίας;».

«Είναι αδιανόητο να γίνεται συζήτηση διότι ήρθαν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση συγγενείς υπόδικων κρατουμένων. Πρέπει και αυτό να ενταχθεί στο τρομοκρατικό κλίμα;» έσπευσε να διαμαρτυρηθεί ο κ. Δρίτσας. «Είναι δεύτερης κατηγορίας αυτοί οι γονείς και δεν έχουν δικαίωμα να εισέρχονται στον Ναό της Δημοκρατίας, στον οποίο κυκλοφορούν ελεύθερα σκοτεινοί τύποι που συναλλάσσονται με ρατσιστές μαχαιροβγάλτες;» διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος η Αφροδίτη Σταμπουλή. «Δεν υπερασπιζόμαστε εγκλήματα. Αυτά τα καταδικάζουμε. Υπερασπιζόμαστε ανθρώπινα δικαιώματα. Τη δημοκρατία υπερασπιζόμαστε, όχι την τρομοκρατία», παρενέβη η Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή