Ο 6ος πίνακας μοριοδότησης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«“Βρέχει” πίνακες μοριοδότησης!» ανέφερε χθες αγανακτισμένος, μιλώντας στην «Κ», ο διοικητικός υπάλληλος του Παν. Αθηνών Δ. Κουτσομπόλης, λίγο μετά την ανακοίνωση ότι το ΑΣΕΠ είχε εκδώσει ένα νέο πίνακα μοριοδότησης των διοικητικών υπαλλήλων του ΑΕΙ, από τους οποίους θα επιλεγούν οι 394 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Η πληροφορία για τον νέο πίνακα μεταδόθηκε σε ελάχιστο χρόνο μεταξύ των ενδιαφερομένων, κάποιοι εκ των οποίων έβαλαν τα κλάματα από την ένταση πριν δουν την κατάταξη όπως προέκυψε από τη νέα μοριοδότηση. Ο χθεσινός είναι ο έκτος στη σειρά πίνακας μοριοδότησης των υπαλλήλων του ιδρύματος από τότε που άρχισε η περιπέτεια της διαθεσιμότητας. Εκτός από το ΕΚΠΑ, νέοι πίνακες μοριοδότησης εκδόθηκαν για το ΑΠΘ («προσφέρει» στη διαθεσιμότητα συνολικά 140 υπαλλήλους) και για έναν κλάδο υπαλλήλων του Παν. Θεσσαλίας (το ίδρυμα «προσφέρει» 33 υπαλλήλους).

Η τελευταία μοριοδότηση προέκυψε μετά την υποβολή ενστάσεων στο ΑΣΕΠ διοικητικών υπαλλήλων επί της πέμπτης μοριοδότησης από την έναρξη της διαδικασίας της διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ πέρυσι το φθινόπωρο. Βέβαια, μεταξύ όσων μοριοδοτούνται ακόμη βρίσκονται και υπάλληλοι του ΕΚΠΑ που πήραν σύνταξη τον περασμένο Δεκέμβριο (συνολικά συνταξιοδοτήθηκαν 40 υπάλληλοι). Επίσης, στους πίνακες μοριοδότησης που ανακοινώθηκαν χθες περιλαμβάνονται και κάποιοι που υπήχθησαν (με πράξη του πρύτανη η οποία έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) στην κατηγορία του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού, βάσει του άρθρου 29 του νόμου 4009/2011.

Πάντως, χθες ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων δήλωσε ότι «το πόρισμα για την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των οκτώ ιδρυμάτων (σημ.: που προσφέρουν υπαλλήλους στη διαθεσιμότητα) θα παραδοθεί από τον αξιολογητή στις 4 Αυγούστου». Το πόρισμα θα δείξει εάν τα ΑΕΙ έχουν ανάγκη νέων θέσεων διοικητικών και πόσες, και με βάση την πρότασή του θα κηρυχθούν νέες θέσεις που θα καλυφθούν από τους διαθέσιμους διοικητικούς των ΑΕΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή