Τα «Οσκαρ» της τηλεόρασης

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«House of Cards» ή «Game of Thrones», «American Horror Story» ή «Fargo»; Τα βραβεία «Emmy» της Αμερικάνικης Ακαδημίας Τηλεόρασης πλησιάζουν και πολλοί -ίσως και με μια δόση υπερβολής- μιλούν για ανταγωνισμό μεγαλύτερο και από εκείνο των φετινών Οσκαρ. Το βέβαιο είναι ότι η κατακόρυφη ποιοτική άνοδος των τηλεοπτικών παραγωγών, σε συνδυασμό με την αλληλένδετη εμπλοκή κορυφαίων ονομάτων του κινηματογράφου στον χώρο της τηλεόρασης, προκαλεί μοιραία ανάλογο ενδιαφέρον και για τις βραβεύσεις.

Πόσο εύκολο όμως είναι το έργο των ψηφοφόρων; Η αλήθεια είναι ότι φέτος είδαμε πολλά και εξαιρετικά σε μια από τις καλύτερες τηλεοπτικές χρονιές των τελευταίων δεκαετιών. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε την κατηγορία της Δραματικής Σειράς όπου ξεχωρίζουν τα αριστουργηματικά «True Detective» (αν και μπήκε μάλλον «από το παράθυρο», αφού πρόκειται για μίνι σειρά) και «House of Cards». Και τα δύο έχουν να επιδείξουν άψογη κινηματογραφική αισθητική, καλογραμμένα σενάρια και σπουδαίες ερμηνείες, μην έχοντας στην ουσία τίποτα να ζηλέψουν από αντίστοιχες παραγωγές του σινεμά. Αν τώρα προσθέσουμε ότι στην ίδια κατηγορία υπάρχει επίσης το φαινόμενο τηλεθέασης -και όχι μόνο- του «Game of Thrones», καθώς και το συγκλονιστικό φινάλε του κορυφαίου «Breaking Bad», καταλαβαίνουμε το επίπεδο που χαρακτηρίζει τα φετινά βραβεία.

Μια ματιά επίσης στον κατάλογο των υποψηφιοτήτων όσον αφορά τους ρόλους αναδεικνύει την τάση των ηθοποιών να επενδύουν στις σειρές για την προώθηση της καριέρας τους. Ο περσινός θριαμβευτής των Οσκαρ Μάθιου Μακόναχι αλλά και οι Γούντι Χάρελσον, Κέβιν Σπέισι, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Μάγκι Σμιθ και Κάθι Μπέιτς είναι μερικά μόνο από τα μεγάλα ονόματα της φετινής παραγωγής.

Υπομονή λοιπόν για τους (ουκ ολίγους) φίλους της αμερικάνικης τηλεόρασης ώς την επόμενη Δευτέρα, οπότε και θα ανακοινωθούν οι νικητές στη λαμπερή τελετή με παρουσιαστή τον ταλαντούχο Σεθ Μάγιερς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή