Δυναμική ανάπτυξη της Farmers Republic εντός κι εκτός συνόρων

Δυναμική ανάπτυξη της Farmers Republic εντός κι εκτός συνόρων

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε Δευτέρα ανελλιπώς το ηλεκτρονικό κατάστημα της Farmers Republic δέχεται από μία κάτοικο του Λονδίνου μία συγκεκριμένη παραγγελία για βιολογικά νωπά φρούτα και λαχανικά, αξίας περίπου 50 ευρώ.

Πληρώνοντας και 20 ευρώ κόστος αποστολής και μεταφοράς, η εν λόγω κυρία βρίσκει την επόμενη ημέρα στην πόρτα της τη μαναβική όλης της εβδομάδας. Εάν πήγαινε να αγοράσει τα ίδια προϊόντα από το τμήμα βιολογικών μιας μεγάλης βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, μάλλον θα πλήρωνε περισσότερα.

Το παράδειγμα δεν είναι φανταστικό, αλλά πραγματικό και δείχνει τη δυναμική που αναπτύσσει και στο εξωτερικό η Farmers Republic. Από τον περασμένο Ιούνιο η πρώτη ελληνική ιδιωτική στεγασμένη αγορά νωπών και τυποποιημένων προϊόντων έχει ξεκινήσει την αποστολή προϊόντων στις χώρες της Ε.Ε., με τις παραγγελίες μέχρι στιγμής να υπερβαίνουν τις 450 και με μέση αξία παραγγελίας τα 150 ευρώ.

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται, εξάλλου, να ξεκινήσει η λειτουργία του κοινοπρακτικού σχήματος που ίδρυσε η Farmers Republic με ελβετική εταιρεία. Σε πρώτη φάση η δραστηριότητα θα αφορά τη χονδρική διάθεση φρέσκων και τυποποιημένων προϊόντων που θα εξάγονται από την Ελλάδα, ενώ σε δεύτερη φάση προβλέπεται η επέκταση της δραστηριότητας και στη λιανική.

Εντός συνόρων η Farmers Republic ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους καταναλωτές από μεθαύριο Δευτέρα 6 Οκτωβρίου σε νέο, μεγαλύτερο χώρο, συνολικής έκτασης 1.600 τ.μ. Η εταιρεία αποφάσισε να μεταφέρει τις δραστηριότητές της από το Κρυονέρι σε ένα πιο κεντρικό και πιο εύκολα προσβάσιμο σημείο.

Οι νέες εγκαταστάσεις βρίσκονται στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου 171, στο Καστρί, εκτείνονται σε τρία επίπεδα και διαθέτουν υπόγειο χώρο στάθμευσης. Στα άμεσα σχέδια, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», περιλαμβάνεται η προσθήκη στα πωλούμενα προϊόντα νωπών ψαριών και κρεάτων.

Η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με αλιείς ελεύθερης αλιείας και επιχείρηση βιολογικής ιχθυοκαλλιέργειας στο Μεσολόγγι, καθώς και με τρεις φάρμες βιολογικής κτηνοτροφίας. Το νέο κατάστημα, εάν λάβει τη σχετική άδεια από τον Δήμο Κηφισιάς, δεν αποκλείεται να λειτουργεί και τις Κυριακές, από τις 11 το πρωί έως τις 2 μ.μ.

Μέχρι τον Δεκέμβριο, εξάλλου, αναμένεται να λειτουργήσει δεύτερο κατάστημα της Farmers Republic στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, κατά πάσα πιθανότητα επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Η εταιρεία δεν έχει εγκαταλείψει το εγχείρημα της λειτουργίας τρίτου καταστήματος, αυτή τη φορά στα νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα. Ο στόχος που έχει τεθεί από τη Farmers Republic είναι να λειτουργήσει το νέο κατάστημα τον Φεβρουάριο του 2015.

Αυστηρά κριτήρια για τους παραγωγούς

Οταν ο ιδρυτής της Farmers Republic κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος απευθύνθηκε πρώτη φορά σε παραγωγούς βιολογικών προϊόντων προκειμένου να τους ενημερώσει για το φιλόδοξο εγχείρημά του, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συνεργασθούν περίπου 150, αριθμός εντυπωσιακός αν μη τι άλλο. Οταν όμως τους ζήτησε τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, ανταποκρίθηκαν μόλις 15! Σήμερα οι συνεργαζόμενοι παραγωγοί ανέρχονται σε τριάντα.

Στο νέο κατάστημα της Farmers Republic στο Καστρί οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώνουν μόνοι τους εάν τα προϊόντα που αγοράζουν είναι βιολογικά μέσω ειδικών μηχανημάτων που θα είναι εγκατεστημένα εκεί. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία επιχειρεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα βιολογικά προϊόντα. Κι αυτό διότι δεν είναι λίγα τα φαινόμενα «μαϊμού» βιολογικών προϊόντων στην εγχώρια αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή