Τελετή καθέλκυσης του «Ωκεανού»

Τελετή καθέλκυσης του «Ωκεανού»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρ. Παπούλια πραγματοποιήθηκε χθες στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά η τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου «Ωκεανός». Το υποβρύχιο αυτό, τύπου P-209, εκσυγχρονίστηκε και εφοδιάστηκε όπως τα νεότευκτα P-214 με σύστημα αναερόβιας πρόωσης που το καθιστά αθόρυβο και αυξάνει τη δυνατότητα ελιγμών και την ακτίνα δράσης του.

Και ο εκσυγχρονισμός του «Ωκεανού» καθυστέρησε πολλά χρόνια, λόγω των περιπλοκών που εμφανίστηκαν κατά την υλοποίηση της σύμβασης του 2002 για τα υποβρύχια. Οπως ο «Πιπίνος», έτσι και ο «Ωκεανός» ολοκληρώθηκε στα ΕΝΑΕ από το Πολεμικό Ναυτικό, μετά τη συμφωνία που πέτυχε ο υπουργός Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος με τον ιδιοκτήτη των ΕΝΑΕ, Ι. Σάφα, για απεμπλοκή των υποβρυχίων από τη διαμάχη του Δημοσίου με τα ΕΝΑΕ.

Στην ομιλία του, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι το πρόγραμμα για τα υποβρύχια από το Π.Ν. ολοκληρώνεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων και υπογράμμισε ότι αυτό δείχνει τις δυνατότητες της ελληνικής ναυπηγοεπισκευαστικής και ναυπηγοκατασκευαστικής βιομηχανίας, αλλά και την εξαιρετική αποτελεσματικότητα και τεχνογνωσία των ανδρών του Π.Ν. που ανέλαβαν να εκτελέσουν το έργο. Τόνισε, επίσης, ότι αποχωρεί από τη θέση του υπουργού Αμυνας ιδιαίτερα ικανοποιημένος «γιατί με την πολιτική που εφαρμόσαμε, αφήνω τις Ενοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα το Π.Ν. ενισχυμένο με υπερσύγχρονα υποβρύχια».

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Τραγάκης, η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φώφη Γεννηματά, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και οι εργαζόμενοι στα ΕΝΑΕ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή