Eξωσωματικά ταξίδια

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξόχως επιτυχημένος αποδεικνύεται ο ανασχηματισμός στον οποίο προχώρησε τον Ιούνιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Δεν έχουν περάσει καλά καλά τέσσερις μήνες και η κατάσταση έχει ως εξής. Ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, έχει φεσώσει το Ταμείο των δημοσιογράφων με μερικές χιλιάδες ευρώ. Ως εκπρόσωπος της λαϊκής Δεξιάς στο υπουργικό συμβούλιο προφανώς έκανε ρελάνς στο κίνημα «δεν πληρώνω», που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε, από ό,τι θυμόμαστε, ο κ. Ντινόπουλος ήταν ανέκαθεν με τη Δούρου, όπως ο ίδιος είχε διακηρύξει.

Ο έτερος εκπρόσωπος της λαϊκής Δεξιάς, υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, διαχώριζε πρόσφατα τους «καλούς Ελληνες» από τους υπόλοιπους, θυμίζοντάς μας την ταραγμένη φοιτητική του ηλικία. Ο «μπλινγκ-μπλινγκ» υπουργός Παιδείας, το ελληνικό ισοδύναμο του υπερκινητικού Νικολά Σαρκοζί, Ανδρέας Λοβέρδος μπούκαρε χθες σε λύκειο της Τούμπας. «Χωρίς να το ξέρει κανείς, άνοιξα την πόρτα και μπήκα», έγραψε στο Facebook, πιθανότατα για να μη μείνει κανείς που δεν θα το μάθει. Στη συνέχεια κατάφερε να περιορίσει εαυτόν και να μην παίξει μπάσκετ αυτήν τη φορά, αφήνοντας (επιτέλους!) στα παιδιά την μπάλα. Την ίδια στιγμή, η ανώτατη παιδεία βίωνε μία ακόμη σοβαρή κρίση, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών να καλείται μόνος του, ακάλυπτος ουσιαστικά, να χειριστεί ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, τη φύλαξη της Πρυτανείας από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι. Α, επίσης χθες, αυτονομήθηκε μία παράγραφος και «παρεισέφρησε από λάθος» –σύμφωνα με την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου– σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία έθετε εν αμφιβόλω το πρόγραμμα «Διαύγεια». Για να μην παραλείψουμε να αναφερθούμε στην υπέροχη κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, η οποία είναι μία καθημερινή σαπουνόπερα από μόνη της. Κάθε δήλωσή της και μία «Λάμψη» μικρού μήκους.

«Τις τελευταίες ημέρες έχει, δυστυχώς, χαθεί κάθε λογικός ειρμός στον δημόσιο διάλογο», έγραψε χθες σε άρθρο του στα ΝΕΑ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ηταν καλογραμμένο το άρθρο και εύστοχες οι επισημάνεις του. Μόνο που υπάρχει μία εγγενής αντίφαση ανάμεσα στις διαπιστώσεις του και στην παντελή απουσία αυτοκριτικής. Είναι ωραίο αυτό το στυλάκι εξωτερικού παρατηρητή με μια αντικειμενική, αμερόληπτη ματιά στις πολιτικές εξελίξεις. Εχει όντως χαθεί οποιαδήποτε έννοια ορθολογισμού στις δημόσιες συζητήσεις. Μόνο που η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, στη Γιάννα Αγγελοπούλου ή στους υπόλοιπους πάμπλουτους χομπίστες που επιδίδονται σε αντισυστημική γυμναστική για να διασκεδάσουν την ανία τους, αλλά και στην κυβέρνηση, στην οποία, αν δεν με απατά η μνήμη μου, συμμετέχει και ο κ. Βενιζέλος. Είναι θεμιτά τα εξωσωματικά ταξίδια (out-of-body experiences), αρκεί να επιστρέφει κανείς γρήγορα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή