Το ΤΕΙ Αθηνών αναζητεί χορηγούς

Το ΤΕΙ Αθηνών αναζητεί χορηγούς

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χορηγίες αναζητεί το ΤΕΙ Αθήνας για να ενισχύσει τους πόρους του, που έχει συρρικνωθεί την τελευταία πενταετία. Ετσι, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου του, Περικλής Λύτρας, παρουσίασε σχέδιο πρότασης χορηγικής εκστρατείας του ΤΕΙ με ονομασία «Ηλεκτρονικός Κουμπαράς». Το σχέδιο φιλοδοξεί να έχει χορηγούς από 10 ευρώ. Βέβαια, οι αντισταθμιστικές προσφορές ξεκινούν από τους Φίλους (όποιος προσφέρει 1.000 ευρώ) και κορυφώνονται στους Μεγάλους Ευεργέτες (από 1 εκατομμύριο και πάνω). Ομως το σχέδιο λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν -με οξύτητα αντέδρασε η φοιτητική παράταξη Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών του ΚΚΕ- αποσύρθηκε χθες για να επανεξετασθεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο, η εκστρατεία μπορεί να υλοποιηθεί με δύο τρόπους: Από την ιστοσελίδα του ΤΕΙ Αθήνας, όπου θα δημιουργηθεί ένας «Ηλεκτρονικός Κουμπαράς», που θα δέχεται εισφορές, με μικρότερο ποσό αυτό των 10 ευρώ, και με επιστολές προς επιχειρήσεις και κοινωφελή ιδρύματα.

Οι έπαινοι θα ξεκινούν από τον Φίλο (όποιος προσφέρει από 1.000 έως 24.999 ευρώ) και θα συνεχίζουν στον Υποστηρικτή (25.000-49.999), Χορηγό (50.000-99.999), Μεγάλο Χορηγό (100.000-149.999), Δωρητή (150.000-249.999), Μεγάλο Δωρητή (250.000-499.999), Ευεργέτη (500.000 – 999.999), Μέγα Ευεργέτη (πάνω από 1 εκατ. ευρώ).

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα αξιοποιηθούν για τις λειτουργικές ανάγκες του ΤΕΙ, του οποίου ο προϋπολογισμός προ πενταετίας ήταν 28 εκατ. ευρώ και φέτος 8,5 εκατ. ευρώ.

Ποιοι θα είναι οι έπαινοι – αντισταθμίσματα; Ενδεικτικά, ο Μεγάλος Ευεργέτης έχει δέκα αντισταθμίσματα. Θα αναρτήσει το όνομά του σε μπρούντζινο πλακίδιο σε δέντρο το οποίο θα φυτέψουν οι Μεγάλοι Ευεργέτες στο Αλσος των Χορηγών που θα δημιουργηθεί στην ανατολική πύλη του ΤΕΙ καθώς και σε ειδικό μαρμάρινο πλαίσιο, στην είσοδο. Θα ανακηρυχθεί επίτιμος καθηγητής του ΤΕΙ, θα αναφέρεται το όνομά του στα προγράμματα της Μονάδας Καινοτομίας και της Δομής Σταδιοδρομίας, θα αναγράφεται το όνομά του σε ειδική θέση σε όλα τα έντυπα του ΤΕΙ, θα προσκαλείται σε επίσημες εκδηλώσεις, θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα ελεύθερα αμφιθέατρα του ΤΕΙ, θα λάβει χρυσό σήμα πέτου και θα γίνει επισκέπτης καθηγητής. Στον αντίποδα, το όνομα του Φίλου θα αναγράφεται σε ειδική θέση στην ιστοσελίδα του ΤΕΙ και τα Δελτία Τύπου, θα προσκαλείται σε επίσημες εκδηλώσεις και θα λάβει χάλκινο σήμα πέτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή