Η Συνάντηση κατέληξε σε «Ντροπή»

Η Συνάντηση κατέληξε σε «Ντροπή»

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κύριοι και οι κυρίες στη Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων κόπτονται για τον φοιτητικό συνδικαλισμό, αλλά δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η αρτιμέλεια των φοιτητών τους. Τιτλοφορώντας ένα χθεσινό τους κείμενο «Ντροπή – Να παραιτηθούν», επιτίθενται στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρο Φορτσάκη που είπε ότι «υπό συνθήκες δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι ανεκτή ούτε η βίαιη κατάληψη των πανεπιστημιακών χώρων (και ο σταθερός κίνδυνος φθορών τους, όπως επανειλημμένως συνέβη στο παρελθόν) ούτε βέβαια η παραχάραξη της δημοκρατίας με διάφορους τρόπους, αλλά ακριβώς στο πνεύμα του Πολυτεχνείου του 1973 αποτελεί επιτακτικό αίτημα απλής λογικής η αποκατάστασή της».

Η Συνάντηση, στην οποία μετέχουν πανεπιστημιακοί του ΣΥΡΙΖΑ, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άλλοι ανεξάρτητοι, έσπευσε αμέσως να απαντήσει στον κ. Φορτσάκη εστιάζοντας στις θέσεις του, αδιαφορώντας όμως πλήρως για τις αθλιότητες που συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης στο κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών. Μέλη φοιτητικής παράταξης χτύπησαν φοιτητές και μέλη άλλης παράταξης μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου. Δεν δίστασαν, μάλιστα, να τους πετάξουν διά της βίας έξω από τον χώρο της Νομικής, απειλώντας τους να μην γυρίσουν στο πανεπιστήμιο. Οι μεν φοιτητές που εδέχθησαν την επίθεση ισχυρίζονται ότι οι επιτιθέμενοι ήθελαν να κάνουν κατάληψη στο κτίριο της Νομικής. Οι άλλοι φοιτητές δεν έχουν εξηγήσει τα αίτια της επίθεσης.

Ομως, είναι απολύτως αδιάφορο ποιας φοιτητικής παράταξης μέλη ήταν οι φοιτητές που δέχθηκαν την επίθεση. Διότι αυτή είναι η κατάσταση στα πανεπιστήμια, όπου εδώ και χρόνια οι δυναμικές, αριστερές παρατάξεις πετυχαίνουν τις καταλήψεις και επιβάλλουν τη γνώμη τους. Και κατανοώ τους γονείς που αγωνιούν κάθε φορά που ακούγεται ότι γίνονται επεισόδια σε κάποια διαδήλωση που μετέχει το παιδί τους, όμως κατανοώ και εκείνους τους γονείς που ξέρουν ότι το παιδί τους κάνει μάθημα στο πανεπιστήμιο και μετά θα πάει σινεμά, και ακούνε ότι κάποιοι τραμπούκοι μπήκαν στη σχολή και προκάλεσαν επεισόδια!

Βέβαια, η Συνάντηση έχει τις εμμονές της με τον Θ. Φορτσάκη και τον νόμο-πλαίσιο, αλλά φαίνεται ότι αγνοεί την Ιστορία: και τα γεγονότα και την ερμηνεία τους μέσα στον χρόνο. Για παράδειγμα, αναφέρει ότι το τρέχον θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε το 2011 είναι αντισυνταγματικό και επεβλήθη από κυβερνητικές μειοψηφίες. Και όμως, έχει ψηφισθεί από 280 βουλευτές, ενώ έως τώρα τουλάχιστον δεν έχει κριθεί αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οπότε, η κριτική που ασκεί η Συνάντηση στον κ. Φορτσάκη κινείται σε σαθρό πλαίσιο, ενώ θα μπορούσε να είναι σοβαρή. Διαβάστε την πρόταση Φορτσάκη για «περιοδική διεξαγωγή ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων κατά Τμήματα» και θα καταλάβετε… Αλλά έτσι κάνει η Αριστερά εδώ και χρόνια. Στην ουσία πετά την μπάλα στην εξέδρα και αρχίζει να βαυκαλίζεται με τις πολιτικές εμμονές της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή