Electric Litany, από το Λονδίνο στο Gagarin

Electric Litany, από το Λονδίνο στο Gagarin

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι από εκείνους τους λίγους Ελληνες καλλιτέχνες που κάνουν κανονική καριέρα στο εξωτερικό. Οι ίδιοι βέβαια δεν θεωρούν τους εαυτούς τους αμιγώς ελληνική μπάντα, αφού έχουν και δύο μέλη εξ Αγγλίας, η ουσία πάντως είναι πως οι Electric Litany που έρχονται για συναυλία αυτή την Κυριακή στο Gagarin, είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση. «Το Λονδίνο είναι ένα ξενοδοχείο μακράς διαμονής, άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο έρχονται, κάθονται μερικά χρόνια, βγάζουν φράγκα, σπουδάζουν ή απλά κάνουν το τουριστικό τους κομμάτι και μετά γυρίζουν σπίτι. Αυτό του το γνώρισμα κάνει το Λονδίνο ανοιχτό και διαρκώς μεταβαλλόμενο, δίνοντάς του όμως από την άλλη μια γεύση του προσωρινού, από τις σχέσεις μέχρι το απλό της διεκδίκησης κάποιου πράγματος σε επίπεδο γειτονιάς». Αυτά μας είπαν τα παιδιά για την πόλη που ζουν και εργάζονται, στη σύντομη κουβέντα που είχαμε εν αναμονή της συναυλίας.

Οσο για τις εξελίξεις στη σύγχρονη ελληνική σκηνή, η οποία πλέον κινείται κυρίως σε αγγλόφωνα μονοπάτια, θεωρούν πως βρίσκεται σε καλό δρόμο: «Το θετικό που υπάρχει τώρα στη μουσική στην Ελλάδα είναι πως όχι μόνο βγαίνουν έξω πολύ περισσότερα ωραία πράγματα μα πλέον υπάρχουν πολύ περισσότερες διαφορετικές μουσικές εκφράσεις – έξω από τα πλαίσια του ροκ/ποπ. Για το θέμα της γλώσσας, δεν ξέρω, δεν θεωρούμε νομίζω κάτι από αυτά φυσιολογικό ή μη, πόσο μάλλον θετικό ή αρνητικό. Βέβαια καμιά αγγλόφωνη η μη, δεν είναι ροκ σαν τις Τρύπες!».

Στη συναυλία οι Electric Litany θα έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να μοιραστούν με το εγχώριο κοινό και τον νέο τους δίσκο («Enduring Days You Will Overcome»), τον οποίο δημιούργησαν με τον σπουδαίο παραγωγό Αλαν Πάρσονς. «Ανυπομονούμε είναι η αλήθεια να κατεβούμε να παίξουμε. Η σχέση μας με το κοινό κάτω είναι πολύ όμορφη και χαιρόμαστε που θα παίξουμε τον νέο δίσκο για πρώτη φορά επίσημα στην Ελλάδα». Πρόκειται πραγματικά για πολύ αξιόλογο άλμπουμ με ήχο ονειρικό και ταυτόχρονα «παρόντα»· όταν τους επισημαίνω την καταβολή των μελωδιών τους από την ελληνική παράδοση, η απάντηση είναι ενδιαφέρουσα. «Ακούμε ναι και παίζουμε αρκετά, κυρίως κρητικά παραδοσιακά και ηπειρώτικα. Κάθε Κυριακή βγάζουμε και το μεροκάματο παίζοντάς τα εδώ, κυρίως σε μη ελληνόφωνο κοινό που βλέπει για πρώτη φορά λαγούτα, λύρες και σαντούρια, έχει τρομερό ενδιαφέρον».

Η συνέχεια επί σκηνής την Κυριακή. Οι πόρτες του Gagarin ανοίγουν στις 8.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή