Ο Π. Καμμένος υποψήφιος και στα Δωδεκάνησα

Ο Π. Καμμένος υποψήφιος και στα Δωδεκάνησα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Δωδεκάνησα επέλεξε αυτή τη φορά για τη δεύτερη υποψηφιότητά του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Π. Καμμένος, ο οποίος το 2012 είχε πολιτευθεί στη Β΄ Αθηνών και στον νομό Εβρου. Η υποψηφιότητα ανακοινώθηκε χθες το πρωί στη Ρόδο από τον εκπρόσωπο Τ. Κουίκ. Ο κ. Καμμένος, ο οποίος είχε διατελέσει υφυπουργός Ναυτιλίας και Νήσων στην κυβέρνηση Καραμανλή, είχε αποφασίσει από καιρό ότι θα πολιτευόταν και σε μια νησιωτική περιφέρεια. Σύμφωνα με στελέχη των ΑΝΕΛ, ωστόσο, η τελική απόφαση για τα Δωδεκάνησα έχει στόχο και να δυσκολέψει την επανεκλογή της κ. Μίκας Ιατρίδη, η οποία, αφού ψήφισε υπέρ του κ. Δήμα στην προεδρική εκλογή, επαναπατρίστηκε στη Ν.Δ.

Πάντως, οι νέες και ηχηρές παρουσίες είναι περιορισμένες στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ, αν και υπάρχει ισχυρή εκπροσώπηση των κινημάτων με τα οποία συνεργάζονται και ιδιαίτερα των Χριστιανοδημοκρατών του κ. Ν. Νικολόπουλου, που είναι υποψήφιος στην Αχαΐα. Στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Αθηνών, όπου θέτει εκ νέου υποψηφιότητα κ. Ελενα Κουντουρά, συμμετέχει ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Κριστόφ Βαζέχα, ενώ στη Β΄ Αθήνας, όπου αδειάζει μία θέση λόγω της αποχώρησης Δημαρά, νέοι υποψήφιοι είναι ο πρώην εισαγγελέας Ι. Σακκάς και ο σκηνοθέτης Ομηρος Ευστρατιάδης. Στο υπόλοιπο, όπου ο κ. Π. Χαϊκάλης θέτει εκ νέου υποψηφιότητα, συμμετέχει για πρώτη φορά ο Κ. Κατσίκης, γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Θ. Κατσίκη. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιος ο κ. Κ. Ζουράρις, ενώ παραμένει, παρά την αποχώρηση Δημαρά, ο κ. Γ. Αβραμίδης που θα διεκδικήσει εκ νέου την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Ισχυρό εμφανίζεται το ψηφοδέλτιο στη Φθιώτιδα, όπου συμμετέχει ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Θ. Γιαννόπουλος, αλλά και ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Θ. Χειμάρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή