Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μεγά-πολις: στα όρια

Θεσσαλονίκη

Δύο από τους πιο δημιουργικούς και ταλαντούχους φωτογράφους μας ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια έκθεση στην γκαλερί Nitra, που εγκαινιάζεται την ερχόμενη Παρασκευή 6 Μαρτίου. Πρόκειται για τον Νίκο Μάρκου και τον Γιώργη Γερόλυμπο. Επιχειρούν να απεικονίσουν το φαινόμενο της ελληνικής πόλης που συνεχώς αυξάνεται, απλώνοντας τον ιστό της, υπερβαίνοντας φυσικά και τεχνητά όρια.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ορέστης»

Θεσσαλονίκη

Τελευταίες παραστάσεις σήμερα και αύριο για το έργο του Ευριπίδη, σε μετάφραση του Γιάννη Τσαρούχη, που παρουσιάζεται από την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος στο θέατρο «Αυλαία», σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα. Το σκηνικό, τα κοστούμια και οι μάσκες είναι της Μάρθας Φωκά, η μουσική του Mohammad. Παίζουν οι Δήμητρα Κούζα, Ελενα Μαυρίδου, Μιχάλης Βαλάσογλου, Δημήτρης Λάλος και Σίμος Κακάλας.

EIKAΣΤΙΚΑ

Φεστιβάλ Inspire

Θεσσαλονίκη

Tο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης φιλοξενεί την έκθεση του Εικαστικού Φεστιβάλ INSPIRE με έργα των προσκεκλημένων καλλιτεχνών Πιερ Λαμπάτ, Νίκου Ναυρίδη (φωτογραφία) και Χέρμαν Πιτζ, καθώς και τα έργα των νέων καλλιτεχνών του εργαστηρίου. Η έκθεση θα διαρκέσει ώς τις 15 Μαρτίου 2015 και θα είναι ανοιχτή τις ώρες λειτουργίας του μουσείου.

ΘΕΑΤΡΟ

Δον Ζουάν

Θεσσαλονίκη

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει στο Βασιλικό Θέατρο, έως και τα μέσα Μαρτίου, τον «Δον Ζουάν» του Μολιέρου, ένα από τα σημαντικότερα και πλέον αινιγματικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, μια κωμωδία γεμάτη ειρωνεία αλλά και με τραγικό βάθος. Σε μετάφραση-σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Δημήτρης Δρόσος.

Animasyros

Αμερικανικό animation

Tρίκαλα

Το Διεθνές Φεστιβάλ και Agora Κινουμένων Σχεδίων Αnimαsyroς ταξιδεύει εκτός έδρας. Παρουσιάζει σήμερα το Πανόραμα Αμερικανικού Animation, στον Δημοτικό Κινηματογράφο της πόλης των Τρικάλων,Cine-Μύλος.

ΚΘΒΕ

«Παράνομη οδήγηση» στο νέο Υπερώο

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει από σήμερα το έργο της Πάολα Βόγκελ «Παράνομη οδήγηση» στο νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία Ασπας Καλλιάνη και μετάφραση Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη. Το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο μάς φέρνει αντιμέτωπους με τα όρια της ηθικής. Δύο άνθρωποι που νιώθουν πως δεν ανήκουν πουθενά συναντιούνται ερωτικά σε μία δυσλειτουργική οικογένεια. Πρωταγωνιστούν ο Σταύρος Ζαλμάς, η Δώρα Θωμοπούλου, η Νεφέλη Κουρή κ.ά.

ΦΟΥΑΓΙΕ ΚΤΙΡΙΟ Μ2

Τελευταία παράσταση για την «Αυτοκρατορία»

Τελευταία παράσταση σήμερα για το έργο «Αυτοκρατορία» (I Have your Data) του Γιώργου Βέλτσου, σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού. H επιτυχημένη συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται στο Φουαγιέ Κτιρίου Μ2 . Διανομή: Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, Ελένη Κιλινκαρίδου, Γιώργος Κολοβός, Κατερίνα Λούρα, Χρήστος Νταρακτσής, Χρήστος Παπαδημητρίου, Εύα Σιμάτου, Μιχάλης Σιώνας, Φίλιππος Τσαουσέλης, Ανδρομάχη Φουντουλίδου, Ορέστης Χαλκιάς, Μαρίνα Χατζηιωάννου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εργα της Αννας Φιλίνη στο ΜΙΕΤ

Η έκθεση της ζωγραφικής της Αννας Φιλίνη «Ταξίδι προς την ελευθερία» παρουσιάζεται από το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ έως τις 20 Μαρτίου. Τέσσερις εικόνες συνιστούν ένα τετράπτυχο μήκους 8,40 μ. και συσχετίζονται με τέσσερα διαφορετικά ποιητικά έργα του Ανδρέα Εμπειρίκου. Ταυτόχρονα, καθεμιά σηματοδοτεί διαδοχικά και μια διαφορετική περίοδο της πρόσφατης Ιστορίας μας, από το 1945 έως το 2010. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-28.80.36.

ΝΑΥΠΛΙΟ

Περί φιλοσοφίας στο Φουγάρο

Συναντήσεις φιλοσοφίας, ξεκινούν στη Βιβλιοθήκη Ανθός του πολυχώρου Φουγάρου στο Ναύπλιο, με θέμα την αρχαία και τη νεότερη φιλοσοφία. Σήμερα στις 18.30 εισηγητής θα είναι ο κ. Γιώργος Μπούμπουλης, δικηγόρος και πολιτικός επιστήμονας, ο οποίος θα μας μιλήσει για το κύριο μέλημα των στοχαστών της αρχαιότητας: «Εάν μπορεί να διδαχθεί η τέχνη του βίου». Ο Γιώργος Μπούμπουλης έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά σεμινάρια Φιλοσοφίας και Ιστορίας της Φιλοσοφίας στο Παν/μιο Αθηνών. Απαραίτητη η κράτηση συμμετοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή