Ραγδαία ανάπτυξη της ελληνικής start-up Workable

Ραγδαία ανάπτυξη της ελληνικής start-up Workable

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ψήφο εμπιστοσύνης από το επενδυτικό κοινό έλαβε η ελληνική start-up Workable, που έχει αναπτύξει ένα εύχρηστο λογισμικό το οποίο διευκολύνει τη διαδικασία προσλήψεων. H εταιρεία ανακοίνωσε την Πέμπτη νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 5 εκατ. δολαρίων, με βασικούς επενδυτές την Greylock IL, θυγατρική της φημισμένης Greylock Partners, το JEREMIE Openfund II, αλλά και επενδυτές-αγγέλους που την είχαν στηρίξει και στο παρελθόν. Η ανακοίνωση έρχεται μόλις 12 μήνες μετά την άντληση 1,5 εκατ. δολαρίων, που σηματοδότησε και την πρώτη είσοδο της Greylock IL στο μετοχικό κεφάλαιο της Workable. Ο νέος γύρος, μάλιστα, είχε ήδη κλείσει από τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Με τον προηγούμενο γύρο, τελειοποιήσαμε το προϊόν και βρήκαμε τα εμπορικά κανάλια για την προώθησή του», λέει στην «Κ» ο Νίκος Μωραϊτάκης, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Workable. «Με τη νέα επένδυση, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα αυτά τα κανάλια, αλλά και να δώσουμε νέα ώθηση στο R&D, για να αναπτύξουμε τα επόμενα προϊόντα».

Συνομιλούμε τηλεφωνικά, καθώς ο κ. Μωραϊτάκης βρίσκεται στη Βοστώνη – τη νέα έδρα της Workable και το εμπορικό της αρχηγείο. Ωστόσο 30 από τους 40 εργαζομένους της εταιρείας -το προσωπικό έχει υπερδιπλασιαστεί από το περασμένο καλοκαίρι- βρίσκονται στην Αθήνα, όπου χτυπά η παραγωγική καρδιά της. «Εχουμε εξαιρετικούς μηχανικούς λογισμικού στην Ελλάδα και δεν υπάρχουν ανταγωνιστές σαν την Google ή το Facebook που παίρνουν όλους τους καλύτερους», εξηγεί ο επικεφαλής της Workable.

Η εταιρεία αναπτύσσεται ραγδαία. Τα έσοδά της, σύμφωνα με τον κ. Μωραϊτάκη, έχουν δεκαπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο και αυξάνονται κατά 20% κάθε μήνα. Εταιρείες από σχεδόν 40 χώρες χρησιμοποιούν το λογισμικό της – μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν εξειδικευμένα τμήματα ανθρώπινων πόρων, στις οποίες δίνει ζωτική βοήθεια στο κυνήγι για τους πιο ικανούς υπαλλήλους.

Αλλά η αγορά στην οποία πραγματικά επελαύνει είναι η αμερικανική, από όπου πηγάζει πάνω από το 50% των πωλήσεων της Workable. «Αν συνεχίσουμε έτσι, ώς το τέλος του 2015 θα είμαστε το πιο δημοφιλές λογισμικό για προσλήψεις στις ΗΠΑ», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή