Ο Τάσος Κορωνάκης νέος γραμματέας της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τάσος Κορωνάκης νέος γραμματέας της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τάσος Κορωνάκης, όπως ήταν αναμενόμενο, καθώς αποτελούσε την υποψηφιότητα της προεδρικής πλειοψηφίας, εξελέγη νέος γραμματέας της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή.

Ο κ. Κορωνάκης έλαβε 102 ψήφους, ενώ 64 ψήφους έλαβε ο υποστηριζόμενος από την Αριστερή Πλατφόρμα Αλέκος Καλύβης. Μετρήθηκαν, επίσης, 32 λευκά ψηφοδέλτια. Από την ψηφοφορία για τη νέα Πολιτική Γραμματεία προέκυψε ότι η πλειοψηφικό τάση λαμβάνει 6 έδρες με 110 ψήφους, η Πλατφόρμα 4 έδρες με 63 ψήφους και μία έδρα με 23 ψήφους παίρνει το ψηφοδέλτιο που υποστηρίχθηκε από την ΚΟΕ.

Η πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, που βασίζεται στην χθεσινή ομιλία με την οποία ο κ. Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τις εργασίες της, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Προηγουμένως είχε καταψηφιστεί η πρόταση που κατέβασε η Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία έλαβε 92 ψήφους κατά και 68 υπέρ. Οι αριθμοί αυτοί αποτυπώνουν ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση διατηρεί ισχυρά ερείσματα στο κόμμα και το τοπίο για την προεδρική πλειοψηφία δεν θα είναι ανέφελο. Η πρόταση της Πλατφόορμας είχε στο επίκεντρό της την απόρριψη της συμφωνίας με τους εταίρους, αλλά και της λίστας μεταρρυθμίσεων που εστάλη στο Eurogroup.

Ο κ. Τσίπρας στην δευτερολογία του προς την Κεντρική Επιτροπή έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα παράπονα που ακούστηκαν από βουλευτές, οι οποίοι θέλουν να διατηρηθεί το προνόμιο του βουλευτικού αυτοκινήτου, ζητώντας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ "να μήν γίνουμε σαν τους άλλους"

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή