Υπέρ του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση ΝΔ., ΠΑΣΟΚ, Χ.Α.

Υπέρ του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση ΝΔ., ΠΑΣΟΚ, Χ.Α.

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τις ενστάσεις επί του περιεχομένου των ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως επίσης και τις διαφωνίες επί των διατάξεων οι οποίες ρυθμίζουν θέματα κυβερνητικής και κρατικής λειτουργίας, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή ψήφισαν χθες θετικά επί της αρχής το πρώτο νομοσχέδιο της δικομματικής κυβέρνησης. Η σχετική συζήτηση κατά την έναρξή της σε κοινή συνεδρίαση τριών Επιτροπών της Βουλής «σημαδεύτηκε» από ορισμένες φραστικές αντιπαραθέσεις κυρίως ανάμεσα σε υπουργούς και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να ανέβουν πολύ υψηλά οι τόνοι.

«Θέλουμε τους ανθρώπους και όχι τους αριθμούς στο επίκεντρο των δικών μας πολιτικών» είπε κατ’ αρχήν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάς. Από την πλευρά της Ν.Δ., ο κ. Ν. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για «αποσπασματικά μέτρα», ενώ μίλησε και για «ασάφειες ως προς την κοστολόγηση των μέτρων και ως προς τον προσδιορισμό των δικαιούχων». Παράλληλα τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει «πολύ σοβαρές ενστάσεις» για τα λοιπά άρθρα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Προβλέπεται ότι δικαστικοί λειτουργοί (σ.σ. εννοεί τους προϊσταμένους αρχών για τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή) θα εντάσσουν τις δράσεις τους στο πλαίσιο αποφάσεων κυβερνητικού οργάνου. Ετσι, όμως, φαλκιδεύεται απροκάλυπτα η θεμελιώδης αρχή της διάκρισης των εξουσιών».

Για «μέτρα ασπιρίνη» μίλησε ο κ. Ηλ. Παναγιώταρος (Χ.Α.). «Είχαμε θετικές προσδοκίες για το πρώτο νομοσχέδιο, πιστεύοντας ότι η κοινωνική πολιτική είναι η “ναυαρχίδα” της νέας κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα ήταν ψυχρολουσία» είπε η κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη (Ποτάμι). Για συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών και από τη σημερινή κυβέρνηση έκανε λόγο η κ. Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ). Κλείνοντας τον πρώτο κύκλο των εισηγητών των κομμάτων, ο κ. Β. Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ) επέκρινε τον υπουργό Οικονομικών για τους έως τώρα χειρισμούς του και συνολικά την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, και κάλεσε την κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα τον σχεδιασμό που -όπως υποστήριξε- είχε καταρτίσει η προηγούμενη κυβέρνηση για συνολική κοινωνική προστασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή