Ποιοι βουλευτές είπαν «όχι» στα υπηρεσιακά αυτοκίνητα

Ποιοι βουλευτές είπαν «όχι» στα υπηρεσιακά αυτοκίνητα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πλειοψηφία τους οι βουλευτές, καλυπτόμενοι πίσω από το πέπλο σιωπής που τους προσφέρουν τόσο επισήμως το Κοινοβούλιο όσο και οι ηγεσίες των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τους, εμφανίζονται να μη θέλουν να αποχωριστούν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που τους διαθέτει η Βουλή, παρά και την πρόσφατη, ευθεία πρόσκληση του ίδιου του πρωθυπουργού –προς την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ– να το πράξουν, σε μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση για περιστολή των δαπανών του Δημοσίου.

Κλήρωση

Χθες διεξήχθη σε αίθουσα του Κοινοβουλίου κλήρωση προκειμένου να μοιραστούν τέτοια αυτοκίνητα στους 135 νεοεκλεγέντες βουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς έως αργά το βράδυ ουδείς εν των αρμοδίων ήθελε να δώσει επισήμως στοιχεία, αρνήθηκαν να κάνουν χρήση αυτού του «προνομίου» η κ. Ελένη Ψαρρέα και οι Ν. Φίλης, Γιώργος Δημαράς και Μ. Μουσταφά (από τον ΣΥΡΙΖΑ), ο κ. Γ. Κουμουτσάκος (από τη Νέα Δημοκρατία), ο κ. Στ. Θεοδωράκης, η κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη, η κ. Σταυρούλα Αντωνάκου και οι κ. Γ. Αμυράς και Π. Καρκατσούλης από τους συνολικά 17 του «Ποταμιού» –σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κόμμα είναι το μόνο που έδωσε στοιχεία– και ο κ. Θ. Παπαχριστόπουλος από τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

«Δεν είναι λίγοι. Είναι πολλοί οι βουλευτές που αρνήθηκαν να πάρουν αυτοκίνητο», ισχυρίστηκε στέλεχος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην «Κ», χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει και κάποιο συγκεκριμένο αριθμό. (Σημειώνεται ότι είναι 149 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.) «Για λόγους σεμνότητος υπάρχουν συνάδελφοι που δεν θέλουν να εμφανιστούν ότι δεν παραλαμβάνουν αυτοκίνητο», έλεγε από την πλευρά του ένας εκ των νεοεκλεγέντων βουλευτών. Και αφού υπενθύμισε ότι δίνουν «το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης στο κόμμα για κοινωνικές δράσεις», πρόσθεσε: «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνονται στα όσα είπε ο πρωθυπουργός».

Υπενθυμίζεται ότι ορισμένα μέλη της συγκεκριμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τόσο με δημόσιες παρεμβάσεις τους όσο και σε άτυπη συνεδρίαση του Οργάνου πριν από λίγες ημέρες, είχαν καταστήσει σαφές ότι δεν επρόκειτο να ανταποκριθούν στην προαναφερθείσα πρόσκληση του προέδρου τους («το αυτοκίνητο, ειδικά για τους βουλευτές της επαρχίας, είναι εργαλείο», υποστηρίζουν), με αποτέλεσμα ο κ. Τσίπρας να εκφράσει εντονότατη δυσαρέσκεια κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνόδου της Κ.Ε. του κόμματος.

Λιγότεροι των 50

Ανεπισήμως, υπηρεσιακό στέλεχος του Κοινοβουλίου έλεγε χθες ότι συνολικά είναι λιγότεροι των 50 οι νέοι βουλευτές που δεν δέχθηκαν να παραλάβουν αυτοκίνητο.

Αγνωστο παραμένει, επίσης, το αν και πόσοι εκ των παλαιών βουλευτών έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση της συγκεκριμένης «παροχής», ενώ αναπάντητο παραμένει το ερώτημα τι γίνεται με τα αυτοκίνητα εκείνων των βουλευτών που αναλαμβάνουν κυβερνητικά καθήκοντα και ως εκ τούτου κάνουν χρήση υπηρεσιακών οχημάτων των υπουργείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή