«Φρένο» Κωνσταντοπούλου σε άσχετες τροπολογίες

«Φρένο» Κωνσταντοπούλου σε άσχετες τροπολογίες

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη δήλωση ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί το φαινόμενο αποδοχής από τη Βουλή τροπολογιών μη συναφών με το περιεχόμενο των νομοσχεδίων, «υποδέχθηκε» χθες η πρόεδρος του Κοινοβουλίου την επιλογή υπουργών να επιδιώξουν να συμπεριληφθούν αρκετές τροπολογίες στο πρώτο νομοσχέδιο που εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση από την κυβέρνηση, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Εως χθες το απόγευμα, είχαν κατατεθεί έξι τροπολογίες, οι περισσότερες εκ των οποίων μοιάζουν «άσχετες» με το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου. Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ερωτηθείσα σχετικά έπειτα από συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, είπε ότι ορισμένες από αυτές δείχνουν, βάσει και του τίτλου τους, απολύτως συναφείς με το νομοσχέδιο, ενώ επιφυλάχθηκε για τις υπόλοιπες – χωρίς να διευκρινίσει ποιες εννοεί.

Οι εν λόγω τροπολογίες αφορούν: 1) «Επανακαθορισμό του πλαισίου παροχής υπηρεσιών σίτισης στους υπηκόους τρίτων χωρών, που παραμένουν προσωρινά στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας». 2) «Παροχή κάλυψης από τον ΕΟΠΥΥ για συγκεκριμένη περίοδο, από 1/3/2015 έως 29/2/2016, για παροχές ασθένειας σε είδος στους εργαζομένους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και των Ναυπηγείων Ελευσίνας, σε ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ». (Είναι και οι μοναδικές «σχετικές» με άρθρα του νομοσχεδίου τροπολογίες.) 3) «Θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών της Προεδρίας της Δημοκρατίας», 4) «Ρυθμίσεις σχετικά με την καταβολή φορολογικών οφειλών, άμεση απόδοση των χρηματικών διαθεσίμων του ΤΧΣ στο ελληνικό Δημόσιο και την αξιοποίηση των κεφαλαίων των ΝΠΔΔ και των ασφαλιστικών φορέων». 5) «Ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν κανόνες σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών». 6) «Ρυθμίσεις θεμάτων ΝΕΡΙΤ». Σημειώνεται ότι μία ημέρα νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρ. Ξανθός, προανήγγειλε ακόμα 14 τροπολογίες όταν το νομοσχέδιο συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι τελικώς 67 βουλευτές αρνήθηκαν να παραλάβουν υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Εξ αυτών οι 47, όπως είπε, είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, έγινε γνωστό ότι νέος γ.γ. της Βουλής ορίζεται ο εκπαιδευτικός κ. Γ. Θαλάσσης.

Επισυνάπτονται οι έξι τροπολογίες που κατατέθηκαν την Παρασκυεή στη Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

/

/

/

/

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή