Νεκρός 50χρονος στο High Speed 5

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός από το κατάστρωμα του High Speed 5 ανασύρθηκε 50χρονος ηλεκτρολόγος του πλοίου, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, χθες το μεσημέρι. Το ταχύπλοο σκάφος ήταν ελλιμενισμένο στον μώλο του Κερατσινίου, προκειμένου να γίνουν εργασίες επισκευής και συντήρησης. Από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε φωτιά, από την οποία έχασε τη ζωή του ο 50χρονος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13.31 και στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, καθώς και ειδικό πλοιάριο της Πυροσβεστικής. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 4 μ.μ. και κατά την επιτόπια έρευνα των πυροσβεστών βρέθηκε απανθρακωμένο το πτώμα ενός άνδρα. Σύμφωνα με το Λιμενικό, που ανέλαβε την περαιτέρω διερεύνηση του συμβάντος, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μέλος του πληρώματος και συγκεκριμένα τον 50χρονο ηλεκτρολόγο του πλοίου Κ. Κ.

Σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας, επρόκειτο να μεταβούν στο Ηigh Speed πραγματογνώμονες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού προκειμένου να διαπιστώσουν τα αίτια της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο πλοίο γίνονταν εργασίες μετασκευής, ενώ είχε εκδοθεί και άδεια θερμών εργασιών, δηλαδή ηλεκτροσυγκόλλησης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 50χρονος βρισκόταν στο σαλόνι του πλοίου όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και ότι προσπάθησε να θέσει υπό έλεγχο τις φλόγες, χρησιμοποιώντας έναν πυροσβεστήρα. Για το συμβάν συνελήφθησαν εννέα άτομα (ο πλοίαρχος, ο α΄ μηχανικός, ο τεχνικός ασφάλειας και έξι μέλη του συνεργείου) τα οποία με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT