Πανιά για νέες διακρίσεις σηκώνουν οι ιστιοπλόοι μας

Πανιά για νέες διακρίσεις σηκώνουν οι ιστιοπλόοι μας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραντεβού στη Μαγιόρκα έχουν δώσει από τις 28 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου οι κορυφαίοι ιστιοπλόοι του κόσμου. Ανάμεσα σε αυτούς και 19 Ελληνες. Στο «νησί των μαργαριταριών» θα διεξαχθεί το παγκόσμιο κύπελλο «Πριγκίπισσα Σοφία», το οποίο θα αποτελέσει ένα δυνατό τεστ εν όψει των προσεχών διοργανώσεων.

Μετά την ολοκλήρωση του Γιουρολύμπ της Αθήνας, οι εκπρόσωποι της Ελλάδος φόρτωσαν στα τρέιλερ τα σκάφη και οδικώς ή αεροπορικώς αναχώρησαν για την Ισπανία. «Εχουμε μάθει σε αυτή τη ζωή. Θα πάμε Πάτρα από εκεί με καράβι Ανκόνα, θα οδηγήσουμε μέχρι τη Βαρκελώνη και από εκεί θα πάρουμε πλοίο για την Πάλμα. Στόχος μας είναι πάντα το μετάλλιο και θέλουμε να έχουμε συνέπεια στα αποτελέσματα» μας είπε ο Παναγιώτης Μάντης, ο οποίος μαζί με τον Παύλο Καγιαλή, την περασμένη εβδομάδα, κατέκτησαν το 7ο συνεχόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 470 και, φυσικά, την πρωτιά στο Γιουρολύμπ.

Στη Μαγιόρκα, ήδη, βρίσκονται οι πρωταθλητές των Νάκρα, Σοφία Μπεκατώρου και Κώστας Τριγκώνης. «Οι συμμετοχές είναι πολλές. Θα αγωνιστούν όλοι οι ανταγωνιστές μας. Προσπαθούμε σε όλους τους αγώνες να είμαστε μέσα στους πρώτους 15 και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα να μπούμε μέσα στη δεκάδα ώστε να πάρουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θεωρούμε ότι είναι εφικτό» τόνισε ο Κώστας Τριγκώνης.

Στο κύπελλο «Πριγκίπισσα Σοφία» τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν και οι: 470: Παν. Καμπουρίδης – Στάθης Παπαδόπουλος, Βασ. Παπουτσόγλου – Γιάννης Ορφανός, Δήμητρα Παγίδα – Σοφία Παπαδοπούλου, Μ. Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου. Λέιζερ ράντιαλ: Βασ. Καραχάλιου, Αθαν. Φακίδη. Λέιζερ στάνταρντ: Βαγγέλης Χειμώνας, Νίκος Χρυσός, Αντ. Μπουγιούρης, Γιώργος Δημητρίου. Φιν: Γιάννης Μιτάκης. RSX: Κέλυ Σκαρλάτου. Ο Β. Κοκκαλάνης βρίσκεται στην Κύπρο για προετοιμασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή