Με Λαγκάρντ για διαπραγμάτευση

Με Λαγκάρντ για διαπραγμάτευση

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σύνολο των εξελίξεων στη διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους εταίρους ετέθη επί τάπητος, σύμφωνα με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε προχθές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε την κ. Λαγκάρντ για την επταμερή συνάντηση των Βρυξελλών, στην οποία δεν συμμετείχε αντιπρόσωπος του ΔΝΤ, καθώς και για τις συνομιλίες που είχε στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ.

Στη μακρά τηλεφωνική συνδιάλεξη συζητήθηκε, επιπλέον, η πρόοδος των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group και στα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στην Αθήνα και η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρεϊ, χαρακτήρισε τη συνομιλία εποικοδομητική. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι δεν έχει υπόψη του αίτημα της Αθήνας για μετάθεση της καταβολής της επόμενης δόσης προς το ΔΝΤ, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στη συζήτηση του κ. Τσίπρα με τη διευθύντρια του ΔΝΤ ετέθη το ζήτημα της «λίστας Λαγκάρντ» και η ίδια παρατήρησε ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτα για να την αξιοποιήσει, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο πρωθυπουργός. Εν τω μεταξύ, στο μέτωπο της συλλογής στοιχείων για λογαριασμούς στο εξωτερικό, συναντήθηκαν χθες οι υπουργοί Επικρατείας Ν. Παππάς και Παν. Νικολούδης με αντιπροσωπεία του υπ. Οικονομικών της Ελβετίας και συμφωνήθηκε η εντονότερη συνεργασία των φορολογικών αρχών των δύο χωρών. Επιπλέον, χθες, με επίκεντρο τη διερεύνηση από τη Βουλή σκανδάλων, πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον κ. Τσίπρα με τη συμμετοχή της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, του κ. Νικολούδη και του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή