Ειδικού χειρισμού η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την Ν.Δ.

Ειδικού χειρισμού η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την Ν.Δ.

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα εμπλοκή που καταγράφηκε το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, με πρωταγωνίστρια την Πρόεδρο της Βουλής και την λεκτική αντιπαράθεση που είχε –αυτή την φορά, σε υψηλότατο επίπεδο- με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επανέφερε στο «γαλάζιο» παρασκήνιο την ιδέα της κατάθεσης πρότασης μομφής στο πρόσωπο της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Είναι γνωστό εδώ και πολλές ημέρες για εκείνους που έχουν σαφή εικόνα του τί συζητείται στο Περιστύλιο και στα κομματικά γραφεία της αντιπολίτευσης, ότι πολλοί εντός της ΝΔ «φλερτάρουν» με μια τέτοια ιδέα, την οποία πάντως καλοβλέπουν και αρκετοί στο Ποτάμι και στο ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι «κύκλοι», κυρίως στο κόμμα του οποίου ηγείται ο κ. Α. Σαμαράς, που υποστηρίζουν ότι «η περίπτωση Κωνσταντοπούλου θα πρέπει να τύχει μιας «ειδικού χειρισμού» εκμετάλλευσης με στόχο την πρόκληση φθοράς στην εικόνα της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού. Και όχι να αποτελέσει αντικείμενο μιας μετωπικής σύγκρουσης, όπως αυτή σηματοδοτείται από την κατάθεση πρότασης μομφής προς την νεοεκλεγείσα Πρόεδρο», που εξ αντικειμένου θα ανοίξει μέτωπο με την πλειοψηφία. «Τουλάχιστον όχι στην παρούσα φάση», λέγεται χαρακτηριστικά.

Οσοι υποστηρίζουν μια τέτοια στάση, το κάνουν επικαλούμενοι –όπως χαρακτηριστικά λένε- το «εύφλεκτο» της προσωπικότητάς της: «Οταν θα διαφαίνεται πως ο πρωθυπουργός ή η κυβέρνηση θα οδηγούνται σε επικοινωνιακά θετικά για εκείνους πεδία, εμείς θα ανάβουμε το φυτίλι της Προέδρου. Ε, δεν θέλει και μεγάλη προσπάθεια. Και η προσοχή θα στρέφεται αλλού», αναφέρει  χαρακτηριστικά στην «Κ» παλαιό κοινοβουλευτικό στέλεχος και εκ των εμπνευστών αυτού του «ειδικού χειρισμού».

Η ιδέα αυτή «γεννήθηκε» πριν από λίγο καιρό, όταν στη Βουλή η κα Κωνσταντοπούλου εισηγείτο την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, εμφανιζόμενη έτσι να «υιοθετεί» με το δικό της σκεπτικό διατυπωθείσα νωρίτερα πρόταση της «Χρυσής Αυγής». Εκείνη η επιλογή της, από την οποία υπαναχώρησε στη συνέχεια κατόπιν και σχετικής παρότρυνσης του πρωθυπουργού –όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, υπενθυμίζεται ότι πυροδότησε αλυσιδωτές εκρήξεις κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «ανθρωπιστική βοήθεια», γεγονός το οποίο σχολιάστηκε ως αρνητική εξέλιξη στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του κ. Αλ. Τσίπρα να κερδίσει τις εντυπώσεις στο πολιτικό σκηνικό.

Χθες, Δευτέρα, δείχνοντας να «ακροβατεί» ανάμεσα σε διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής που άλλοτε εφαρμόζονταν ορθώς και άλλες φορές όχι, ήρθε σε τέτοιας έντασης σύγκρουση με την ΝΔ (και με το ΠΑΣΟΚ σε δεύτερο πλάνο), που τελικώς σχεδόν μετέτρεψε εκείνη προσωπικά, και όχι τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών ως πόλο αναφοράς σε ακόμα μια κοινοβουλευτική διαδικασία ιδιαίτερης σημασίας.

Το φυτίλι άναψε όταν κάνοντας παρατήρηση στον κ. Σαμαρά για εκφράσεις που είχε χρησιμοποιήσει κατά την ομιλία του, η κα Κωνσταντοπούλου έλεγε κοφτά: «Θέλω να πω ότι σε αυτή την αίθουσα διατυπώσεις ρατσιστικές και σεξιστικές δεν θα ξανακουστούν. Είναι ζήτημα κοινοβουλευτικής δεοντολογίας».

Σημειώνεται, πάντως, ότι ανάλογου περιεχομένου παρατηρήσεις δεν έγιναν από την Πρόεδρο της Βουλής σε άλλες περιπτώσεις, όπως όταν επί παραδείγματι ο πρόεδρος των Αν.Ελλ. και υπουργός Αμυνας έλεγε από του βήματος της Ολομέλειας πως ο προηγούμενος πρωθυπουργός έδινε εντολές «στους υπουργούς να είναι «στα τέσσερα»» (18/3/2015), ή χθες όταν ο εκπρόσωπος του συγκυβερνώντος με το ΣΥΡΙΖΑ κόμματος μιλούσε για «παρθένες».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή