Το ΕΜΣΤ θα ανοίξει αλλά για μία ημέρα

Το ΕΜΣΤ θα ανοίξει αλλά για μία ημέρα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τελευταία φορά που επισκεφθήκαμε τους χώρους του ήταν πριν από το 2003, οπότε και έκλεισε για το κοινό, ώστε να αρχίσουν τα έργα για το νέο Μουσείο. Δώδεκα χρόνια μετά, στις 18 Μαΐου του 2015, θα έχουμε την ευκαιρία να διαβούμε ξανά το κατώφλι του Φιξ και να δούμε από κοντά πώς είναι ολόκληρο το κτίριο, από το ισόγειο μέχρι και την ταράτσα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, το ΕΜΣΤ ανοίγει τις πόρτες του στους επισκέπτες που θέλουν να πάρουν μια πρώτη γεύση από το έτοιμο αλλά άδειο κέλυφος. Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη η προσέλευση να γίνει με δελτία εισόδου, δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος που θα δείξει ο κόσμος.

Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν οι δράσεις εκείνης της ημέρας, καθώς σχεδιάζονται πολλά που ακόμη είναι στα σκαριά. Αναμένεται, πάντως, ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα, καθώς κοντά στο μουσείο είναι πάντα η κοινότητα των καλλιτεχνών.

Στην ανεπίσημη «πρώτη» μπορεί να βρεθούν ακόμη και οι εργάτες που έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό εδώ και πολλά χρόνια, για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το κτίριο.

Φαίνεται, πάντως, πως σε λίγο καιρό θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα προχωρήσει η υπόθεση του Μουσείου, καθώς η διευθύντρια, Κατερίνα Κοσκινά, θα διοργανώσει μια συνέντευξη Τύπου προς τα τέλη του μήνα. Εκεί θα μιλήσει για την τρέχουσα κατάσταση και το μέλλον του ΕΜΣΤ. Υπενθυμίζουμε ότι έως σήμερα η μεταμόρφωση του Φιξ σε ένα σύγχρονο Μουσείο πέρασε από τα «σαράντα κύματα», με προβλήματα νομικής, τεχνικής, οικονομικής και διοικητικής φύσεως. Ας ευχηθούμε ότι το 2015 θα είναι η τυχερή του χρονιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή