Εμμεσο «όχι» των πανεπιστημιακών στην ΠΝΠ

Εμμεσο «όχι» των πανεπιστημιακών στην ΠΝΠ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτόγνωρη, εξωφρενική ενέργεια και κλοπή, χαρακτηρίζει η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υποχρεώνει τα πανεπιστήμια να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας. 

«Η κυβέρνηση, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, προσπαθεί να υφαρπάξει τα χρήματα των πανεπιστημίων που δεν της ανήκουν. Παράλληλα, δεν ανταποκρίνεται ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντι σ’ αυτά (π.χ. περικόπτει δραστικά ακόμη κι αυτή την εξευτελιστική χρηματοδότηση, δεν έχει εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ ούτε προς ένα πανεπιστήμιο από τη χρηματοδότηση του 2015). Αντί αυτού, ζητά και να πληρωθεί από πάνω, από ξένα χρήματα. Τα χρήματα αυτά, προέρχονται από διεθνή ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα, από ιδιωτικές χορηγίες, από τα κληροδοτήματα των Πανεπιστημίων, από παρεχόμενες υπηρεσίες των Πανεπιστημίων προς τρίτους και άλλες πηγές επίσης άσχετες με την κυβέρνηση» λέει η εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ τονίζοντας ότι «με την ενέργεια αυτή της κυβέρνησης, εκτός των άλλων, δε θα μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί χιλιάδων νέων ερευνητών, μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψήφιων διδακτόρων, μεταδιδακτορικών ερευνητών, τεχνικών έρευνας κ.λ.π.».

Αφού η ΠΟΣΔΕΠ ζητά από την κυβέρνηση να μην επιμείνει στην «κλοπή», αναφέρει ότι οι πρυτάνεις σε καμία περίπτωση δεν έχουν δικαίωμα να διαθέσουν τα ταμειακά  διαθέσιμα των ΑΕΙ για αλλότριους σκοπούς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή