Αντιπαράθεση με «φόντο» τη νέα ΕΡΤ

Αντιπαράθεση με «φόντο» τη νέα ΕΡΤ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δυσκολίες και οι εντάσεις που συνοδεύουν τις εν εξελίξει κρισιμότατες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους για τα δημοσιονομικά, ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στην κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, που άρχισε χθες και ολοκληρώνεται απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν ότι αυτό το νομοσχέδιο θα το κόψουν οι δανειστές, λες και είναι οι “ντουντούκες” των δανειστών. Δεν συνέβη αυτό. Η ΕΡΤ ανοίγει» είπε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, «ανοίγοντας» έτσι τον κύκλο των αντιπαραθέσεων –κυρίως με την αξιωματική αντιπολίτευση– στο Κοινοβούλιο.

Για «πολύ σοβαρό ατόπημα» του κ. Παππά έκανε λόγο η εισηγήτρια της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη: «Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να δεχθεί και ν’ αποδεχθεί την προπαγανδιστική τακτική ενοχοποίησης των άλλων για τα πάντα. Είμαστε “ντουντούκες” των δανειστών; Επειδή λέμε τη γνώμη μας;» σημείωσε η κ. Βούλτεψη και σε υψηλούς τόνους κάλεσε την κυβέρνηση να ασχοληθεί με το μείζον, που είναι η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους και η άρση του αδιεξόδου, και όχι με σχέδια νόμου όπως αυτό για την ΕΡΤ.

Σε έντονα επικριτικούς, για την ακολουθούμενη πολιτική και τις επιλογές της κυβέρνησης, τόνους κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, με όλους να εστιάζουν και σε θέματα που αφορούν την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα εξελίσσεται και η ειδικότερη προς τη δημόσια ραδιοτηλεόραση συζήτηση, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για προσπάθεια τερματισμού καταστάσεων που χαρακτηρίζει στρεβλώσεις του συστήματος.

«Είναι νίκη της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού η αναγέννηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα», υπογράμμισε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι το επόμενο νομοσχέδιο θα αφορά και τις άδειες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

«Είναι πάρα πολλά τα ζητήματα στα οποία θα πρέπει να γίνει μία τομή: Θα επανέλθει ή όχι η συζήτηση για τα ασυμβίβαστα των ιδιοκτητών; Η ελληνική δημοκρατία, μετά τη μεγάλη σύγκρουση που έγινε για τα ασυμβίβαστα και τον βασικό μέτοχο, τι συμπέρασμα βγάζει; Θα πρέπει να το συζητήσουμε, δεν μπορεί να καλύπτεται κάτω από το τραπέζι» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα πυρά τους και ως προς το ποια πολιτική δύναμη έχει την εύνοια των Μέσων Ενημέρωσης, με τον κ. Αδ. Γεωργιάδη, μεταξύ άλλων, να ισχυρίζεται ότι αν όσα κάνει η σημερινή κυβέρνηση γίνονταν επί κυβερνήσεων της Ν.Δ. «θα είχαν ξηλωθεί τα πεζοδρόμια».

«Παπαγαλάκια»

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο κ. Αθ. Παφίλης υποστήριξε ότι στο ισχύον εντός της Ε.Ε. πλαίσιο δεν μπορούν να υπάρξουν πραγματικά φιλολαϊκές λύσεις σε οτιδήποτε: «Παπαγαλάκια του καπιταλισμού είναι όλα τα δημόσια κανάλια στην Ευρώπη», σημείωσε.

«Χρειάζεται αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με την κοινωνία. Πρέπει να υπάρχει πληροφόρηση που να σέβεται τον πολίτη και να μπει δημοκρατική τάξη στη ζούγκλα της ενημέρωσης» ανέφερε, απαντώντας στην κριτική, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή