Παραβίαση της εισαγγελικής άδειας από Ηλ. Κασιδιάρη

Παραβίαση της εισαγγελικής άδειας από Ηλ. Κασιδιάρη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιδεικτική παραβίαση των όρων της εισαγγελικής άδειας, που έδινε στον Ηλ. Κασιδιάρη δυνατότητα μόνο για μικρής διάρκειας και για συγκεκριμένο λόγο παρουσία του στη Βουλή, χρωμάτισε τη χθεσινή συμμετοχή του χρυσαυγίτη βουλευτή στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Η άδεια αφορούσε τη συμμετοχή του μόνο στη διαδικασία για άρση της ασυλίας του σχετικά με υπόθεση ρατσιστικών εκφράσεών του, ωστόσο εκείνος παρέμεινε και για να συμμετέχει στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

«Θα μείνω εδώ», είπε από του βήματος της Ολομέλειας. Και αφού προκάλεσε το προεδρείο να του στείλει τον φρούραρχο για να τον συλλάβει, έκανε λόγο για «ψευτοδημοκρατία».

Οπως ο ίδιος σε νέα παρέμβασή του ανέφερε, τον επισκέφθηκε ο υποφρούραρχος στα γραφεία της Χ.Α. και του επισήμανε ότι βάσει των εισαγγελικών εγγράφων, θα έπρεπε να φύγει από τη Βουλή. Εκείνος αρνήθηκε και προφανώς ο υποφρούραρχος αποχώρησε άπρακτος. Είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του: επί 225 παρόντων, 190 ψήφισαν υπέρ της άρσης, 18 καταψήφισαν και 17 δήλωσαν «παρών». Η υπόθεση αφορούσε αποδιδόμενη σε εκείνον φράση σύμφωνα με την οποία οι μετανάστες είναι «ανθρώπινα σκουπίδια». Εκείνος επιμένει να υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει, ο ίδιος και το κόμμα του, «πολιτική δίωξη».

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εξέδωσε δήλωση πολιτικής καταδίκης της φραστικής επίθεσης που είχε, την περασμένη Πέμπτη, εξαπολύσει ο συνάδελφος του προαναφερόμενου βουλευτή, Γ. Λαγός, κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του υποδίκου Γιάννη Λαγού και καταδίκη των απειλών που εκτόξευσε κατά της Λιάνας Κανέλλη». Υπενθυμίζεται ότι με επιλογή της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και παρά το σχετικό αίτημα του ΚΚΕ, σε πολιτική αποδοκιμασία του Γ. Λαγού δεν προέβη η Διάσκεψη των Προέδρων, που συνεδρίασε την ίδια ημέρα του επεισοδίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή