Οι ΗΠΑ ανέβαλαν τη συνάντηση Κάρτερ – Καμμένου

Οι ΗΠΑ ανέβαλαν τη συνάντηση Κάρτερ – Καμμένου

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Αστον Κάρτερ, στο Πεντάγωνο, αναβλήθηκε, έπειτα από σχετική απόφαση της Ουάσιγκτον, η οποία επίσημα αποδίδει την εξέλιξη στο βεβαρημένο πρόγραμμα του κ. Κάρτερ. Ωστόσο, πρόκειται για ασυνήθιστη κίνηση έναντι υπουργού Αμυνας μιας χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ και δίνει τροφή για ποικίλες ερμηνείες. Μόλις χθες ο κ. Κάρτερ υποδέχθηκε στο Πεντάγωνο τον Πολωνό ομόλογό του.

Δεν θα υπάρξει συνάντηση του κ. Καμμένου ούτε με τον δεύτερο στην ιεραρχία, αναπληρωτή υπουργό Αμυνας, Ρόμπερτ Γουόρκ. Αντίθετα, πιθανώς να γίνει δεκτός από μία εκ των πέντε υφυπουργών, την αρμόδια για θέματα πολιτικής, Κριστίν Γουόρμουθ.

Η συνάντηση είχε ανακοινωθεί εδώ και περίπου δύο μήνες, και πέραν των συνομιλιών των δύο υπουργών, ο προγραμματισμός περιελάμβανε σειρά άλλων επαφών. Πριν από μερικές ημέρες, το αμερικανικό υπ. Αμυνας ενημέρωσε το ελληνικό για τη ματαίωση της συνάντησης, ωστόσο ο κ. Καμμένος επέλεξε να μεταβεί στην Ουάσιγκτον, ενδεχομένως προσβλέποντας στην πραγματοποίησή της έστω και την τελευταία στιγμή. Τελικά θα συναντηθεί την Παρασκευή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τη βοηθό υπ. Εξωτερικών, αρμόδια για θέματα Ευρώπης, Βικτόρια Νούλαντ, θα μεταβεί στην έδρα της CIA, ενώ θα καταθέσει στεφάνι στο Εθνικό Κοιμητήριο του Αρλινγκτον.

Παρά το πρόσφατο «πυροτέχνημα» περί δημιουργίας νατοϊκής βάσης στο Αιγαίο, ορισμένες κινήσεις και δηλώσεις από έναν υπουργό Αμυνας χώρας-μέλους της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, από τις απειλές περί τζιχαντιστών που θα πάνε στην Ευρώπη, μέχρι τη θερμή προσέγγιση με τη Μόσχα, έχουν ενοχλήσει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, τις ΗΠΑ, όπως και το ΝΑΤΟ. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Συμμαχίας που συναντήθηκαν στην Αττάλεια είχαν στην κορυφή της ατζέντας τις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία.

Σήμερα τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), ο κ. Καμμένος επρόκειτο να συναντηθεί με ομογενειακές οργανώσεις. Θα μεταβεί επίσης στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin, θα έχει γεύμα εργασίας με βουλευτές και συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής, Μακ Θόρνμπερι, αλλά και γερουσιαστές, ενώ θα συμμετάσχει σε δείπνο εργασίας στη δεξαμενή σκέψης Atlantic Council και θα έχει συνάντηση με στελέχη του Hudson Institute. Επίσης, θα επισκεφθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, θα συναντηθεί με εβραϊκές οργανώσεις και θα επισκεφθεί την έκθεση «Συναγωνιστής», στη διοργάνωση της οποίας πρωταγωνίστησε η ελληνική πρεσβεία της Ουάσιγκτον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή