Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ στην καταγγελία Θεοχάρη περί δραχμής

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ στην καταγγελία Θεοχάρη περί δραχμής

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διά στόματος της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης διατύπωση απειλής έως και για εισαγγελική δίωξη εις βάρος του κ. Χ. Θεοχάρη αποτέλεσε την κορύφωση των σφοδρών φραστικών επιθέσεων που δέχθηκε ο βουλευτής του Ποταμιού εντός της Βουλής, με αφορμή την επισήμανσή του ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μετάβαση στη δραχμή. Ηταν μία ακόμη κορύφωση του πολεμικού κλίματος που διαμορφώνουν και στο Κοινοβούλιο στελέχη της δικομματικής πλειοψηφίας, από κοινού με τη Χρυσή Αυγή, με στόχο πολιτικούς αντιπάλους.

«Καταγγέλλω ότι υπάρχει ήδη στο Μαξίμου ομάδα εργασίας με άτομα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που αυτή τη στιγμή δουλεύει για τη δραχμή.

Συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Εχετε σχέδιο να μας πάτε στη δραχμή. Δεν είναι διά της ολισθήσεως», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης και από τη στιγμή εκείνη άρχισε να δέχεται ομαδικά τα πυρά από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ: κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές.

«Τρομοκρατείτε τον κόσμο. Η διασπορά ψευδών ειδήσεων κατά την περίοδο δημοψηφίσματος επισύρει εισαγγελική παρέμβαση», είπε σε εντονότατο ύφος η κ. Φωτίου.

«Δεν τρομοκρατώ κανένα. Λέω την αλήθεια», απάντησε ο κ. Θεοχάρης.

«Αυτό είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων», φώναζε διακόπτοντας τον ομιλητή η κ. Φωτίου.

«Παρακαλώ, κ. Πρόεδρε, προστατέψτε με», είπε ο κ. Θεοχάρης απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα Νικ. Κακλαμάνη.

«Τρομοκρατεί τον κόσμο. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο», συνέχισε τις διακοπές η αναπληρώτρια υπουργός.

«Διαψεύδουμε την πληροφορία. Δεν ποινικοποιούμε την άποψη. Παραδίδουμε τον κ. Θεοχάρη στην κρίση του ελληνικού λαού. Η παρέμβασή του ενισχύει την τρομοκράτηση του λαού με ωμά ψεύδη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Δημ. Στρατούλης, γενικεύοντας τις επιθέσεις, εν μέσω συνεχιζόμενων αντιδράσεων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οταν αργότερα επί του θέματος μίλησε και ο Κων. Μπαργιώτας (Ποτάμι), η κ. Φωτίου επανέλαβε στα εισαγγελικά. «Απειλείτε βουλευτές μέσα στο Κοινοβούλιο με εισαγγελέα;», είπε ο κ. Μπαργιώτας.

«Δεν θα με διακόψετε. Ντροπή σας», είπε η κ. Φωτίου.

«Βασιλικός επίτροπος σε αυτή τη χώρα δεν θα υπάρξει ξανά», επέμεινε ο κ. Μπαργιώτας. Εκείνη τη στιγμή ο προεδρεύων κ. Κακλαμάνης προσπάθησε να παρέμβει:

«Κυρία υπουργέ, πιστεύω ότι εν τη ρύμη του λόγου, το “εισαγγελικό” μπαίνει εντός εισαγωγικών για τα πρακτικά», της είπε.

«Εγώ είπα πιθανόν. Αν δεχθούν και οι άλλοι να μπουν σε εισαγωγικά αυτά που είπαν…», σχολίασε η κ. Φωτίου.

«Οι συνάδελφοι δεν απείλησαν με εισαγγελέα», έκλεισε το θέμα ο κ. Κακλαμάνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή