Δοκιμάζουν δυνάμεις Δουβαλίδης, Τσάκωνας

Δοκιμάζουν δυνάμεις Δουβαλίδης, Τσάκωνας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή δύο αθλητών μας θα διεξαχθεί σήμερα στη Νανσί της Γαλλίας το σπουδαίο μίτινγκ «Στάνισλας». Ο Κώστας Δουβαλίδης θα πάρει μέρος στα 110 μ. εμπ. και ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 200 μ. Θα αγωνιστούν κάποιοι από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, καθώς θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Αυτός είναι και ο στόχος του Κώστα Δουβαλίδη. Ο εμποδιστής φιλοδοξεί να πετύχει μία επίδοση κοντά στο ατομικό του ρεκόρ (13.34) και οι συνθήκες είναι ιδανικές, διότι η κούρσα αναμένεται γρήγορη. Θα πάρουν μέρος, επίσης, ο Γάλλος, Ντιμίτρι Μπασκού (13.28 φέτος), ο Κουβανός, Γιορντάν Ο’ Φαρίλ (13.25) κ.ά. Του Λυκούργου Τσάκωνα βασικός αντίπαλος θα είναι ο Νοτιοαφρικανός, Ανάσο Τζομποντγουάνα (20.04).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η κούρσα των 100μ. των γυναικών. Η κορυφαία αυτής της χρονιάς, Ιγκλις Γκάρντνερ (10.85) θα τρέξει απέναντι στην Ιβέτ Λάλοβε (11.11) και στη Βραζιλιάνα, Ανα Κλόντια Λέμος (11.01).

Υστερα από τη διοργάνωση της Νανσί, ο Κώστας Δουβαλίδης θα μείνει στη Γαλλία και το Σάββατο θα πάρει μέρος στο Ντάιαμοντ Λιγκ, στο Παρίσι. Εκεί, αναμενόταν να πάρει μέρος και ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Γιουσέιν Μπολτ, αλλά, όπως έγραψε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα αγωνιστεί γιατί δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο αριστερό πόδι. Στο «Σταντ ντε Φρανς» θα βρεθεί και ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο πρωταθλητής του επί κοντώ, ο οποίος πρόσφατα βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ, θα αντιμετωπίσει τον Ρενό Λαβιλενί.

Σπουδαίες είναι οι συμμετοχές και στο επί κοντώ γυναικών. Εκτός από τις Ελληνίδες, Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη, θα αγωνιστεί και η Αμερικανίδα χρυσή Ολυμπιονίκης, Τζεν Σουρ. Οι ελληνικές συμμετοχές θα κλείσουν με τον Αντώνη Μάστορα (ύψος).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή