Οι μάγοι του ηλεκτρονικού ροκ

Οι μάγοι του ηλεκτρονικού ροκ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από τις δύο πρώτες σούπερ επιτυχημένες –τουλάχιστον από πλευράς προσέλευσης και ενθουσιασμού– μέρες του φετινού επετειακού Rockwave Festival, αυτό το Σάββατο το Terravibe φιλοξενεί το καλύτερο ίσως από πλευράς ποιότητας σετ ώς τώρα. Επικεφαλής θα είναι οι γνωστοί και αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Prodigy, οι οποίοι μας είχαν εκτοξεύσει και τρία χρόνια πριν από την ίδια σκηνή, σε μία από τις πιο αξέχαστες παραστάσεις στην ιστορία του φεστιβάλ. Με το νέο άλμπουμ «The Day Is My Enemy», το πρώτο έπειτα από έξι χρόνια, στις αποσκευές τους και το ασυναγώνιστο μείγμα ροκ και ηλεκτρονικής που τους χαρακτηρίζει, αναμένεται να δώσουν άλλο ένα εξαιρετικό σόου.

Εκτός όμως από τους headliners, και το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας μόνο απαρατήρητο δεν περνάει. Ο «βρώμικος» μπλουζ-ροκ ήχος θα έχει από νωρίς την τιμητική του, καθώς στην κεντρική σκηνή θα ανέβει αρχικά ο πατριάρχης του desert rock και τραγουδιστής των θρυλικών Kyuss Τζον Γκαρσία, για να τον ακολουθήσουν οι Black Rebel Motorcycle Club. Η μπάντα από το Σαν Φρανσίσκο είναι μία από τις σπουδαιότερες –και κάπως υποτιμημένες– στον κόσμο, στο συγκεκριμένο μουσικό στυλ. Με επιρροές που εκτείνονται από τα μπλουζ μέχρι τη stoner και την grunge, οι BRMC δεν δέχθηκαν ποτέ να συμβιβάσουν τον ήχο τους με πιο ποπ πρότυπα, προκειμένου να γίνουν πιο «εύκολοι» και να κερδίσουν τα δεκάδες εκατομμύρια άλλων συναδέλφων τους. Αυτό εκτιμάται από τους πιστούς τους φαν και στην Ελλάδα, οι οποίοι τους είχαν τιμήσει με δυναμική παρουσία και στην περυσινή τους συναυλία στο Γκάζι.

Για όσους τώρα προτιμούν τον πιο σκληρό ήχο του μέταλ, στη Vibe stage θα υπάρχει μια τετράδα συγκροτημάτων με τους Exarsis, Maplerun, Rotting Christ και βέβαια τους μεγάλους Judas Priest. Οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ προφανώς δεν θα μπορούσαν να αφήσουν «παραπονεμένη» τη μεγάλη βάση του χέβι μέταλ της χώρας μας, ειδικά από τη στιγμή που το ίδιο το Rockwave έχει ταυτιστεί με τις περισσότερες σπουδαίες μέταλ συναυλίες που έχουν γίνει εδώ διαχρονικά. Επίσης σωστή είναι η μέριμνα ώστε οι Judas Priest να εμφανιστούν στο χρονικό σημείο ενδιάμεσα στους BRMC και τους Prodigy, προκειμένου να μπορέσουν και όσοι βρίσκονται στην κεντρική σκηνή να μετακινηθούν για να τους απολαύσουν. Θα ήταν σχεδόν βασανιστικό άλλωστε (έχει ξανασυμβεί) να ακούει κανείς από μακριά το «Breaking the Law» για παράδειγμα και να μη μπορεί να το δει και ζωντανά. Αυτό φυσικά σημαίνει αρκετό ξενύχτι για όσους ανηφορίσουν προς Μαλακάσα το βράδυ του Σαββάτου –οι Prodigy υπολογίζεται ότι θα εμφανιστούν γύρω στις 11.30 μ.μ.– συν κάποιες δυσκολίες λόγω του δημοψηφίσματος της επομένης, ωστόσο η γνώμη μας είναι πως αξίζει τον κόπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή