Ψηφίζεται επί των άρθρων το ν/σ για την Ιθαγένεια

Ψηφίζεται επί των άρθρων το ν/σ για την Ιθαγένεια

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψηφίζεται σήμερα, με μεγάλη καθυστέρηση, και επί των άρθρων του, το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια, στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα επί της αρχής, χάρη στην υποστήριξη που έτυχε από βουλευτές του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ δηλώνουν την πλήρη διαφωνία τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, και με αισθητή για μία ακόμα φορά τη μαζική απουσία βουλευτών (παρόντες ήταν σε όλη τη διάρκεια, κατά μέσον όρο, όχι περισσότεροι από 15-20 απ’ όλες τις πτέρυγες), καταγράφηκαν εκ νέου προβληματικά περιστατικά ως προς τη νομοθετική λειτουργία. Ενδεικτικό είναι πως η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδια για τη μεταναστευτική πολιτική, Τασία Χριστοδουλοπούλου, στην εισηγητική της τοποθέτηση περιέγραψε με τέτοιον τρόπο ποιες βουλευτικές τροπολογίες κάνει αποδεκτές, ώστε σχεδόν ουδείς, βουλευτής ή υπηρεσιακός παράγοντας, μπόρεσε να αποκτήσει σαφή εικόνα για το τι ακριβώς θα κληθεί να ψηφίσει.

«Κυρία υπουργέ, έχετε την καλοσύνη, επειδή ζητούν από τις υπηρεσίες για να μπορούν να διευκολύνουν και τους βουλευτές, να μας δώσετε τους αριθμούς των τροπολογιών που κάνετε δεκτές, για να εξυπηρετήσουμε και τους βουλευτές, ώστε να μπορούν να έχουν γνώση και να τοποθετηθούν αναλόγως;», αναγκάστηκε να παρέμβει ο προεδρεύων Ι. Μπαλάφας.

«Τις μισές τις έχω πει. Φαντάζομαι πως τις έχετε σημειώσει», ήταν η απάντηση της υπουργού.

«Αν δεν το έχετε έτοιμο αυτήν τη στιγμή, μπορούμε να διακόψουμε κάποια άλλη στιγμή», επέμεινε ευγενικά ο κ. Μπαλάφας.

«Θα το δώσω εγώ σε ένα λεπτό. Συνεχίστε εσείς», συνέχισε στον ίδιο τόνο η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Στην αρχή της συνεδρίασης, οι ΑΝΕΛ κατέθεσαν αίτημα αναβολής της συζήτησης, λόγω των εξελίξεων στις Βρυξέλλες, θέση με την οποία συμφώνησαν η Ν.Δ. και η Χρυσή Αυγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της συζήτησης, το ΚΚΕ δήλωσε «αδιάφορο», κι έτσι, με την παρότρυνση και των κυβερνητικών στελεχών, η αρχική πρόταση δεν έγινε αποδεκτή. Αργά το βράδυ, ο Ηλ. Κασιδιάρης δήλωσε ότι δεν θα πειθαρχήσει στις προτροπές του Προεδρείου και θα συνεχίσει να κάνει χρήση του όρου «λαθρομετανάστες», όταν μιλάει και εντός της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή