Microsoft: στο επίκεντρο οι συνθήκες εργασίας και η ενίσχυση της απασχόλησης

Microsoft: στο επίκεντρο οι συνθήκες εργασίας και η ενίσχυση της απασχόλησης

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κορυφή των 100 καλύτερων «Corporate Citizens» στην ετήσια λίστα του περιοδικού   Corporate Responsibility βρίσκεται η Microsoft, στην οποία και απονεμήθηκε το Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στις ΗΠΑ για το 2015. Η σαραντάχρονη (ιδρύθηκε το 1975) κορυφαία παγκόσμια εταιρεία λογισμικού, υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων, όχι μόνο ανταποκρίθηκε στα περισσότερα των 300 κριτηρίων αξιολόγησης, αλλά διακρίθηκε και για την ποικιλία των υπεύθυνων και διαφανών επιχειρηματικών και εταιρικών πολιτικών της, με ιδιαίτερη έμφαση στις συνθήκες εργασίας. Η εταιρεία ήταν μία από τις πρώτες που προσέφεραν ευέλικτο ωράριο εργασίας, οικογενειακά επιδόματα και άδεια λόγω πένθους.

Με ισχυρή απόδοση στους τομείς του περιβάλλοντος και της φιλανθρωπίας, η Microsoft συνεχίζει τη δέσμευσή της με δραστηριότητες που συμβάλλουν ενεργά στις τοπικές κοινότητες και με στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Η εταιρική κοινωνική ευθύνη της Microsoft είναι βαθιά ριζωμένη στην κουλτούρα του οργανισμού, με στόχο να προσφέρει λύσεις σε σημαντικά κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα, όπως στην ανεργία των νέων, και στην παροχή οικονομικής στήριξης, αλλά και στην παροχή ευκαιριών σε άτομα και οργανώσεις για να εκπληρώσουν τις δυνατότητές τους.

Ζωντανό και πολύτιμο παράδειγμα και στη χώρα μας το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα FIT4JOBS, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS), που συνεχίζεται και φέτος στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του παγκόσμιου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Microsoft YouthSpark». Απευθύνεται σε άνεργους σε όλη την Ελλάδα και τους παρέχει τη δυνατότητα κατάρτισης διάρκειας 180 ωρών σε τεχνολογίες Microsoft. Στο πρόγραμμα μπορούν να πάρουν μέρος και οι εργοδότες οι οποίοι απασχολούν ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας και επιθυμούν να προχωρήσουν σε αντιστοιχίες προσλήψεις. Εφαρμόζεται το ιρλανδικό μοντέλο «FIT4JOBS», μέσω του οποίου έχουν εκπαιδευθεί 16.000 υποψήφιοι, εκ των οποίων, με το πέρας του προγράμματος, οι 12.000 βρήκαν δουλειά.

Ενα εγχείρημα το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ανέδειξε ως μία από τις αποτελεσματικότερες πρωτοβουλίες για την απασχόληση των άνεργων στην Ευρώπη. Το πρόγραμμα αυτό αποκτά εξέχουσα σημαντικότητα για τη χώρα μας, με δεδομένο ότι, σύμφωνα με μελέτη της Empirical για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Greece e-skills country report), περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας θα παραμείνουν κενές στην Ελλάδα λόγω έλλειψης κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού. Αντιστοίχως, σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανέρχονται σε 500.000 οι κενές θέσεις εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή