Φιλανθρωπία με σύμπραξη Δήμου Αθηναίων, BAT και οργάνωσης «Ανθρώπινοι Ανθρωποι»

Φιλανθρωπία με σύμπραξη Δήμου Αθηναίων, BAT και οργάνωσης «Ανθρώπινοι Ανθρωποι»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 25.000 άνθρωποι ωφελούνται καθημερινά από κάποια κοινωνική δομή του Δήμου Αθηναίων. Ενας αριθμός που φαντάζει απίστευτος, αλλά συνεχώς διαμορφώνεται, μεσούσης της κρίσης. Και «σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια έχει δίπλα του την κοινωνία των πολιτών, εθελοντικές οργανώσεις, φορείς, συλλόγους και εκπρόσωπους της ιδιωτικής οικονομίας, εταιρείες, επιχειρήσεις, αλλά και μεμονωμένους πολίτες που θέλουν να γίνουν σύμμαχοι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια». Είναι ένα μέρος από τη δήλωση του δημάρχου Γιώργου Καμίνη κατά την εκδήλωση για την παράδοση Κοινωνικών Κατοικιών σε άστεγους πολίτες.

Μια «φιλανθρωπία και αλληλεγγύη στην πράξη», όπως την επεσήμανε, που επιτεύχθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, της British American Tobacco Hellas και της οργάνωσης «Ανθρώπινοι Ανθρωποι».

Συγκεκριμένα αναπτύχθηκαν τέσσερις Κοινωνικές Κατοικίες και ανακουφίσθηκαν οικογένειες που κινδύνευαν να μείνουν χωρίς στέγη, ενώ, επιπλέον, η British American Tobacco Hellas, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής υπευθυνότητάς της «Μαζί φτιάχνουμε σπίτι με αξία», ανακοίνωσε και ένα νέο πρόγραμμα κατάρτισης και επαγγελματικών δεξιοτήτων –που ξεκινάει με χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών, διοικητική υποστήριξη, αγγλική γλώσσα– και είναι σε συνεργασία με εκπαιδευτικό οργανισμό, πιστοποιημένο ως «Κέντρο διά βίου μάθησης» από το υπουργείο Παιδείας.

«Θεωρούμε υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε στις προσπάθειες αντιμετώπισης των κοινωνικών προκλήσεων, όπως είναι η βασική ανάγκη στέγασης και η ομαλή κοινωνική επανένταξη, μέσω άμεσης βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, με στόχο να σταθούν ξανά σύντομα στα πόδια τους. Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση να δίνουμε αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία μέσα από τη δραστηριότητά μας», δήλωσε ο κ. Στέφανος Διανέλλος, διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της British American Tobacco για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Ισραήλ.

Πρόσφατα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας αφιέρωσαν μια πλήρη εργάσιμη ημέρα για την προετοιμασία δυο εγκαταλειμμένων διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ετοίμασαν και πακέτα δώρων με χρήσιμα είδη που θα διατεθούν σε όλες τις οικογένειες των Κοινωνικών Κατοικιών. Οπως είναι ήδη γνωστό, η εταιρεία που συνεισφέρει σημαντικά στην ελληνική οικονομία, έχει διακριθεί σε θέματα απασχόλησης και για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή