Τα capital controls καθυστερούν επένδυση της Dolphin

Τα capital controls καθυστερούν επένδυση της Dolphin

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η αναζήτηση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του σύνθετου τουριστικού καταλύματος που σχεδιάζει τα τελευταία χρόνια στο νησί της Κέας (περιοχή Βρόσκοπος), σε έκταση 645,5 στρεμμάτων, η Dolphin Capital Investors, επενδυτική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, η οποία ελέγχεται από αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια, όπως η Third Point και η Fortress. Οπως ανέφερε ο εκ των ιδρυτών και νυν μεγαλομετόχων της εταιρείας, κ. Μίλτος Καμπουρίδης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών για την πορεία της Dolphin το φετινό πρώτο εξάμηνο, η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στην τραπεζική αγορά της Ελλάδος είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων για τη λήψη τραπεζικού δανείου από εγχώρια τράπεζα.

Στόχος είναι η άντληση περίπου 30 εκατ. ευρώ, κάτι που πλέον εξαρτάται από την πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, διαδικασία που ο κ. Καμπουρίδης ελπίζει ότι θα έχει ολοκληρωθεί ώς το τέλος του έτους. Παράλληλα, θα αναζητηθούν και εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης, πιθανώς μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ, ώστε να εξασφαλιστούν τα συνολικά 50 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την πλήρη ανάπτυξη του έργου. Υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι η δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, μαζί με 20 συγκροτήματα κατοικιών με δωμάτια, σουίτες και επιπλωμένες τουριστικές κατοικίες (136 κλινών).

Οσον αφορά την πορεία των υπολοίπων μονάδων της εταιρείας στην Ελλάδα και ειδικότερα του τουριστικού συμπλέγματος στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας, όπου λειτουργούν σήμερα δύο ξενοδοχεία, το Amanzoe και το Nikki Beach, ο κ. Καμπουρίδης ανέφερε ότι παρά τους κεφαλαιακούς ελέγχους, οι επιδόσεις βελτιώθηκαν φέτος. Πλέον, το ενδιαφέρον της εταιρείας στρέφεται στην ανάπτυξη του Kilada Hills στην περιοχή της Κοιλάδας στην Αργολίδα, για το οποίο αναμένεται πλέον η έγκριση των οικοδομικών αδειών. Το νέο συγκρότημα συνιστά επένδυση της τάξεως των 418 εκατ. ευρώ, που θα αναπτυχθεί σε έκταση 2.100 στρεμμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή