Briq Properties: Σημαντική αύξηση εσόδων το α΄ τρίμηνο

Briq Properties: Σημαντική αύξηση εσόδων το α΄ τρίμηνο

Αιτία η απόκτηση ακινήτων στο πλαίσιο εξαγοράς της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ήταν η επίδραση της προσθήκης 16 νέων ακινήτων στις οικονομικές επιδόσεις της Briq Properties ΑΕΕΑΠ κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου τριμήνου. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από ενοίκια κατέγραψαν αύξηση κατά 59%, καθώς ανήλθαν σε 3,5 εκατ. ευρώ, έναντι 2,2 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, χάρη στην απόκτηση των ακινήτων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας για την εξαγορά της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ.

Η απόκτηση των συγκεκριμένων ακινήτων αποτελεί το πρώτο στάδιο της συγχώνευσης, που αφορούσε 16 ακίνητα της ICI αντί 56,6 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των ακινήτων αυτών περιλαμβάνονται 14 τραπεζικά καταστήματα, που είναι μισθωμένα από τον όμιλο της Alpha Bank. Εκκρεμεί η απόκτηση ενός ακόμη ακινήτου, αξίας 4 εκατ. ευρώ, για το οποίο όμως έχει υπογραφεί το σχετικό προσύμφωνο.

Με την προσθήκη των 16 αυτών ακινήτων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο τέλος Ιανουαρίου, η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου της Briq αυξήθηκε σε 209 εκατ. ευρώ, έναντι 149 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2023 και πλέον αποτελείται από 41 ακίνητα. Μόλις ολοκληρωθεί η συγχώνευση η εταιρεία θα ελέγχει 42 ακίνητα με αξία 212 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από ενοίκια, σε ετήσια βάση, πρόκειται να αυξηθούν κατά περίπου 6,4 εκατ. ευρώ και θα διαμορφωθούν σε 15,7 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης τοποθετείται χρονικά στο τέλος του 2024.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί και η μείωση του σχετικού αριθμού, μέσω κάποιων επιλεκτικών πωλήσεων ακινήτων του χαρτοφυλακίου της Briq. Στόχος θα είναι η μείωση του δανεισμού της εταιρείας, ο οποίος πλέον διαμορφώνεται σε ποσοστό 46% της αξίας του χαρτοφυλακίου, ή 96 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα αυξηθεί περαιτέρω μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της ICI.

Με βάση τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 73% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 1,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 57% σε ετήσια βάση. Παράλληλα, η εταιρεία προχωράει το επενδυτικό της πρόγραμμα. Εντός του τρίτου τριμήνου του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου κέντρου αποθήκευσης και διανομής, που αναπτύσσει η εταιρεία σε ιδιόκτητη έκταση στον Ασπρόπυργο.

Πρόκειται για ένα κτίριο επιφανείας 19.236 τ.μ., το οποίο πρόκειται να μισθωθεί από τον όμιλο Infoquest. Ο όμιλος μισθώνει και το όμορο κτίριο logistics επιφανείας 24.000 τ.μ. της Briq Properties, η οποία έχει δημιουργήσει έναν κόμβο logistics με συνολική επιφάνεια άνω των 43.000 τ.μ. σε έκταση 114 στρεμμάτων, που αποκτήθηκε σταδιακά τα προηγούμενα χρόνια με διαδοχικές αγορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή