Στο χαρτοφυλάκιο της Trastor τρία νέα κτίρια logistics

Στο χαρτοφυλάκιο της Trastor τρία νέα κτίρια logistics

Η συνολική επένδυση για την αγορά των ακινήτων που βρίσκονται στον Ασπρόπυργο φθάνει τα 18 εκατ. ευρώ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων αναμένεται να καταγράψει η Trastor ΑΕΕΑΠ του ομίλου της Τρ. Πειραιώς κατά τη διάρκεια του 2024, καθώς συνεχίζεται η επενδυτική δραστηριότητα με τις προσθήκες νέων ακινήτων, που θα ενισχύσουν τα έσοδα και την κερδοφορία της και κατά την τρέχουσα χρήση. Η πιο πρόσφατη κίνηση αφορά την ολοκλήρωση της απόκτησης τριών νεόδμητων ακινήτων logistics, των οποίων η κατασκευή ολοκληρώνεται το αμέσως προσεχές διάστημα.

Πρόκειται για μια συνολική επένδυση ύψους 18 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε με τα έσοδα που αντλήθηκαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 75 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν δύο εταιρείες «οχήματα», που είναι και οι κάτοχοι των εν λόγω ακινήτων. Η Σόλων Κτηματική διαθέτει ένα κτίριο logistics, συνολικής επιφάνειας 23.850 τ.μ., που αναπτύσσεται σε έκταση 30 στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο και είναι μισθωμένο στην εταιρεία Logistics Solutions Α.Ε. Αντίστοιχα, η Φινέας Κτηματική διαθέτει δύο εκτάσεις, 18,4 και 11,7 στρεμμάτων, επί των οποίων ανεγείρονται κέντρα logistics επιφάνειας 10.980 τ.μ. και 4.545 τ.μ. αντίστοιχα, με μισθωτές τις εταιρείες Θωμαΐδης Logistics και Allocop (Alternative Logistics Operations). Παράλληλα, αποκτήθηκε και μια αποθήκη στη Μάνδρα, η οποία πρόκειται να ανακαινιστεί, αυξάνοντας τη συνολική επιφάνεια των νέων προσθηκών logistics σε 55.000 τ.μ. Πλέον, η Trastor έχει δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια logistics στην ελληνική αγορά, καθώς ελέγχει ακίνητα συνολικής επιφάνειας άνω των 170.000 τ.μ. Το ύψος των κεφαλαίων που επένδυσε η εταιρεία ξεπερνάει τα 110 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, πάνω από το 70% των ακινήτων αυτών είναι ουσιαστικά νεόδμητα, καθώς έχουν κατασκευαστεί μετά το 2020. Στον τομέα των γραφείων, η εταιρεία αναπτύσσει κτίριο συνολικής επιφάνειας 9.500 τ.μ. στο Μαρούσι Αττικής και προχωράει τη διαδικασία ανακαίνισης υφιστάμενων ακινήτων συνολικής επιφάνειας 25.000 τ.μ. με σύγχρονες προδιαγραφές. Ολα τα ακίνητα βρίσκονται στην περιοχή της Λ. Αμαρουσίου – Χαλανδρίου.

Κατά τη χρήση του 2023, η Trastor σημείωσε σημαντική αύξηση των εσόδων και των κερδών της, καθώς συνεχίστηκε η προσθήκη νέων ακινήτων, με έμφαση στους τομείς των logistics και των γραφείων, με τέσσερα νέα κτίρια, στον Ασπρόπυργο και στη Λ. Μεσογείων αντίστοιχα. Ως εκ τούτου, τα έσοδα της εταιρείας από μισθώματα ανήλθαν σε 25,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17,5%. Τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA (προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και κερδών από την αναπροσαρμογή των ακινήτων στην εύλογη αξία τους) επίσης, σημείωσαν αύξηση κατά 25,2% σε 17,9 εκατ. ευρώ, από 14,3 εκατ. ευρώ το 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή