ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μους σοκολάτα με άρωμα λεμονιού

Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Γλυκά, Επιδόρπια, Σοκολάτα, Κρέμα, Ζάχαρη και Αλεύρι

Προετοιμασία: 15΄ Αναμονή: τουλάχιστον 2 ώρες
 

Υλικά για 3 - 4 μερίδες:
  • 200 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες  
  • ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Διαδικασία:

Βάζουμε τα τρία πρώτα υλικά σε ένα κατσαρολάκι.  Τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.  Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Δεν αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, για περίπου 15 λεπτά.  Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός, σε σαντιγί.

Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας απαλά, με κυκλικές κινήσεις.  Μοιράζουμε τη μους σε μπολ. 

Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες προτού σερβίρουμε.

  •  Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το ξύσμα λεμονιού με ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι ή μανταρίνι.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ