Η Grivalia απέκτησε ακίνητο επί της Βασ. Σοφίας αντί 11,25 εκατ.

Η Grivalia απέκτησε ακίνητο επί της Βασ. Σοφίας αντί 11,25 εκατ.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο της ακίνητο εντός του 2016 απέκτησε προχθές η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, καθώς επικράτησε σε δημόσιο πλειστηριασμό για την απόκτηση κτιρίου γραφείων επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 68 στην Αθήνα. Η εισηγμένη κατέβαλε το ποσό των 11,25 εκατ. ευρώ για το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο κατά το παρελθόν στέγαζε την εταιρεία Πρόνοια Εμπορική, συμφερόντων του Π. Ψωμιάδη. Το ακίνητο είχε εκχωρηθεί στους ζημιωθέντες ομολογιούχους της Aspis Capital, προκειμένου να εκπλειστηριαστεί για να καλυφθεί μέρος των ζημιών των εν λόγω επενδυτών. Το συγκεκριμένο είναι από τα πλέον ποιοτικά κτίρια γραφείων που πωλούνται τα τελευταία χρόνια στη χώρα, διαθέτοντας υψηλές προδιαγραφές και ασφαλώς προβολή. Σε σχετική της ανακοίνωση χθες, η Grivalia Properties ανέφερε ότι το κτίριο συνδυάζει εμπορική και γραφειακή χρήση, διαθέτει εκμισθώσιμη επιφάνεια της τάξεως των 4.000 τ.μ. και υπόγειες θέσεις στάθμευσης. Σήμερα, είναι μισθωμένο κατά το μεγαλύτερο μέρος του σε μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Με την προσθήκη και του συγκεκριμένου ακινήτου, η διοίκηση της εταιρείας προσβλέπει σε σημαντική αύξηση των εσόδων από μισθώματα κατά το 2016, καθώς ήδη το τρέχον έτος θα σηματοδοτήσει και την πλήρη ενσωμάτωση των εσόδων που προκύπτουν από την προσθήκη των ακινήτων που αποκτήθηκαν το 2015, όπως το χαρτοφυλάκιο εννιά καταστημάτων της αλυσίδας Makro Cash & Carry και τα δύο ακίνητα της αλυσίδας Praktiker Hellas. Υπενθυμίζεται ότι κατά το προηγούμενο έτος, η εταιρεία ενίσχυσε τα έσοδά της από μισθώματα κατά 14% σε 57,6 εκατ. ευρώ, ενώ η καθαρή κερδοφορία ανήλθε σε 62 εκατ. ευρώ, από 50 εκατ. ευρώ το 2014. Παράλληλα, στόχος της εταιρείας έως το τέλος του 2016, είναι να έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης δύο επενδυτιικά έργα στον τομέα του τουρισμού. Στόχευση της Grivalia είναι να τοποθετηθεί στο άνω άκρο της αγοράς του ξενοδοχειακού τουρισμού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εξετάζονται και μικρότερες μονάδες, ή μονάδες χαμηλότερων προδιαγραφών. Σήμερα, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να δαπανήσει περί τα 200 εκατ. για την ανάπτυξη των τουριστικών επενδύσεών της. Σε συνδυασμό όμως με έναν στρατηγικό επενδυτή και ανάλογα με τον βαθμό της εμπλοκής του, τα κεφάλαια αυτά μπορούν να αυξηθούν ακόμα και στα 600 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή