Εσοδα 4,6 εκατ. από ενοίκια για Premia το α΄ 3μηνο

Εσοδα 4,6 εκατ. από ενοίκια για Premia το α΄ 3μηνο

Το χαρτοφυλάκιο της εισηγμένης αποτελείται από 53 ακίνητα, επιφανείας 385.000 τ.μ.

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδο των εσόδων από ενοίκια, αλλά και της λειτουργικής κερδοφορίας, κατέγραψε η Premia Properties ΑΕΕΑΠ κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου τριμήνου. Συγκεκριμένα, η εισηγμένη σημείωσε αύξηση των εσόδων από ενοίκια κατά 9,5% σε 4,6 εκατ. ευρώ, αλλά και των προσαρμοσμένων λειτουργικών κερδών (χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αναπροσαρμογή των επενδυτικών ακινήτων στην εύλογη αξία τους). Τα εν λόγω κέρδη ανήλθαν σε 3,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 23% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν σε 1,7 εκατ. ευρώ, από 3,5 εκατ. ευρώ, καθώς τα κέρδη από την αναπροσαρμογή των ακινήτων στην εύλογη αξία ήταν φέτος 0,3 εκατ. ευρώ, από 1,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το υφιστάμενο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Premia αποτελείται από 53 ακίνητα, επιφάνειας 385.000 τ.μ., ενώ η συνολική αξία των επενδύσεων της εταιρείας αγγίζει τα 319 εκατ. ευρώ, όντας αυξημένη κατά 4% σε ετήσια βάση. Το συνολικό ενεργητικό ανέρχεται σε 364 εκατ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός σε 166 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έχει δρομολογήσει μια σειρά από νέες επενδύσεις, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν να αποδίδουν «καρπούς», δηλαδή πρόσθετα έσοδα και κέρδη, από το δεύτερο εξάμηνο του έτους και μετά. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η ολοκλήρωση τις επόμενες εβδομάδες του έργου της μετατροπής του πρώην εμπορικού κέντρου Athens Heart, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Χαμοστέρνας, σε ένα «πράσινο» κτίριο γραφείων, το οποίο έχει συμφωνήσει να μισθώσει εξ ολοκλήρου η ΑΑΔΕ, στεγάζοντας εκεί το σύνολο των υπηρεσιών της. Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ, με το 50% περίπου να χρηματοδοτείται από δάνειο μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Το κτίριο θα είναι συνολικής επιφάνειας 26.500 τ.μ.

Επίσης, η Premia Properties έχει συμφωνήσει να αποκτήσει ένα νέο κτίριο logistics, επιφάνειας 11.300 τ.μ., στην περιοχή του Ασπροπύργου, ενισχύοντας κι άλλο τη σημαντική της παρουσία στον κλάδο. Η κατασκευή του ακινήτου ολοκληρώνεται αυτήν την περίοδο από την ΝΟΕ, που αποτελεί και μέτοχο της Premia Properties. Μισθωτής του θα είναι ο αμερικανικός όμιλος Iron Mountain, που δραστηριοποιείται στον χώρο της διαχείρισης αρχείων και εγγράφων, για λογαριασμών κρατικών και ιδιωτικών φορέων.

Σε τροχιά ολοκλήρωσης έχει εισέλθει και η ανακατασκευή ενός κτιρίου που αποκτήθηκε στην Ξάνθη, προκειμένου να επαναλειτουργήσει με τη μορφή των φοιτητικών κατοικιών. Πρόκειται για συνολική επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ, με την Premia να έχει συμφωνήσει για τη μακροχρόνια εκμίσθωσή του, για περίοδο 20 ετών, στην εταιρεία Hamlet Student Flats. Η συγκεκριμένη εταιρεία ειδικεύεται στη λειτουργία και διαχείριση διαμερισμάτων και κτιρίων για φοιτητές.

Το κτίριο που αποκτήθηκε είναι συνολικής επιφάνειας 5.250 τ.μ. και θα περιλαμβάνει 105 επιπλωμένα διαμερίσματα επιφάνειας από 22 έως 53 τ.μ., όπως επίσης και ισόγειο κατάστημα επιφάνειας 720 τ.μ. (σούπερ μάρκετ), καθώς και υπόγειο χώρο στάθμευσης, επιφάνειας 1.050 τ.μ. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Premia Properties, τα ετησιοποιημένα έσοδα από την εκμίσθωση του κτιρίου θα ανέλθουν σε 300.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT