Κλειστόν λόγω… τουρισμού

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ειδυλλιακές παραλίες του με τη λευκή αμμουδιά και ο πλούσιος σε βιοποικιλότητα βυθός του έχουν εκτοξεύσει τη φήμη του στα πέρατα του κόσμου.

Σε εβδομαδιαία βάση, οι τουρίστες καταφθάνουν κατά χιλιάδες στο Koh Tachai με τα σκάφη αναψυχής που πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές στο αρχιπέλαγος Σίμιλαν, όμως το -κατά κοινή παραδοχή- ομορφότερο νησί της Ταϊλάνδης αδυνατεί πια να «σηκώσει» το βάρος της άναρχης τουριστικής ανάπτυξης.

Η υποβάθμιση του οικοσυστήματος έχει χτυπήσει κόκκινο, στρέφοντας τις τοπικές αρχές σε μια τολμηρή όσο και αναγκαία απόφαση: από τις 15 Οκτωβρίου, οπότε λήγει η περίοδος των μουσώνων και ξεκινά ουσιαστικά η σεζόν,  το νησάκι «κλείνει» επ’ αόριστον. 

Το γεγονός ότι σε κολπίσκους που, υπό κανονικές συνθήκες, μπορούν να εξυπηρετηθούν περίπου 70 λουόμενοι ενίοτε στοιβάζονται ακόμα και 1.000 (!) τα λέει όλα. Και εξηγεί ακόμα περισσότερα…

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή