Δράσεις στη φύση

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης, την προστασία του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος βρίσκει όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση.

Οι «Πράσινες» πολιτιστικές διαδρομές που σχεδιάστηκαν από τη δραστήρια Διεύθυνση Μουσείων του ΥΠΠΟ, στο πλαίσιο του σχεδίου για την εκπαίδευση στην αειφόρο ανάπτυξη, έχει κάθε χρόνο μεγάλη συμμετοχή. Σαράντα πέντε εφορείες αρχαιοτήτων και μουσεία σε συνεργασία με 13 δήμους, πανεπιστήμια, περιβαλλοντικές ομάδες, διοργανώνουν από αύριο Πέμπτη ώς την Κυριακή ξεναγήσεις, περιηγήσεις, περιπάτους, δρώμενα. Ευκαιρία για ελεύθερες επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, από τον Κεραμεικό, το Λύκειο, την Ακαδημία Πλατωνος, τη Νότια Κλιτύ της Ακρόπολης ώς το Πλάσι Μαραθώνα, τη Βραυρώνα, το Σούνιο κ.α.

Ομως, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να έρθει κανείς σε επαφή με τη φύση. Μέσω του θεάτρου. Το «Διάλειμμα Χαράς» αποτελεί μέρος του The Φαράγγι Project, μιας περφόρμανς που έστησε πέρυσι στον Λυκαβηττό μια ομάδα νέων. Ποιος ενδιαφέρεται να ανεβοκατεβαίνει στο φαράγγι παρακολουθώντας ένα υπερβατικό ταξίδι μέσα από ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη και του Ουόλτ Ουίτμαν;

Κι όμως το κοινό αναζητεί εμπειρίες που στηρίζονται στην πρωτοτυπία. Εδώ έχουμε σωματικό θέατρο, ποίηση, δραματουργική επεξεργασία. Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 6.30 το απόγευμα. Λίγο νωρίτερα συγκεντρώνονται οι ενδιαφερόμενοι (με κατάλληλα παπούτσια), στο πάρκινγκ του Λυκαβηττού. Ακολουθεί 10λεπτο περπάτημα κι έπειτα δράση στο χορτάρι, σε σκηνοθεσία της Αντζελας Δεληχάτσιου. Να που υπάρχουν ιδέες…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή