Υπόθεση Μαυρίκου: Αναψαν τα αλάρμ πριν από τη φωτιά

Υπόθεση Μαυρίκου: Αναψαν τα αλάρμ πριν από τη φωτιά

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ευρήματα από το οδόστρωμα της Αττικής Οδού περισυνέλεξαν κατά την πρόσφατη αυτοψία τους στο σημείο της τραγωδίας οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας του Παναγιώτη Μαυρίκου. Ο Νίκος Διαμαντής και ο Γεώργιος Ραυτογιάννης «σάρωσαν» το πρωί της Κυριακής μια απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου πριν από το σημείο όπου ανεφλέγη το τζιπ και συγκέντρωσαν στοιχεία που ενδέχεται να ρίξουν φως στην υπόθεση. Ανάμεσα σε αυτά και τρία στρογγυλά αντικείμενα με ίχνη καπνού που βρέθηκαν λίγο πριν από το σημείο όπου ανεφλέγη το αυτοκίνητο του υπόδικου εκδότη της «Ακρόπολης». Διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκουν στο αυτοκίνητο και κρίνοντας από την οξείδωσή τους βρίσκονταν στο οδόστρωμα όχι πάνω από μία ή δύο ημέρες. «Χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας», υποστήριξαν μετά το τέλος της αυτοψίας.

Διεπίστωσαν ακόμα ότι τα τελευταία 350 μέτρα της διαδρομής του, το μαύρο Porsche Cayenne είχε 4 ή 5 «ήπιες» προσκρούσεις στο τσιμεντένιο διαχωριστικό στηθαίο της Αττικής Οδού. Διάσπαρτα στο οδόστρωμα βρέθηκαν κομμάτια – εξαρτήματα που πιθανολογείται ότι προέρχονται από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Δεν εντόπισαν ίχνη διαρροής καυσίμου πριν από το σημείο ακινητοποίησης του αυτοκινήτου. Αντίθετα θα πρέπει υπήρξε διαρροή στο σημείο ανάφλεξης του τζιπ.

Σημαντικά συμπεράσματα προέκυψαν και από την ανάλυση του βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της Αττικής Οδού. Οπως διευκρίνισαν οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι, μεσολάβησαν 34 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ακινητοποιήθηκε το όχημα μέχρι τη στιγμή που ξέσπασε φωτιά. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Π. Μαυρίκος φαίνεται να άναψε τα αλάρμ και να προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του οδηγού. Περιέγραψαν ακόμα ότι αρχικά εμφανίστηκε μια φλόγα κάτω από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, η οποία έσβησε από μόνη της και αμέσως μετά ξεπήδησε μια γυμνή φλόγα στην μπροστινή κολόνα του αυτοκινήτου, η οποία επεκτάθηκε στο εσωτερικό του οχήματος.

Ο συνήγορος της οικογένειας κ. Αλέξης Κούγιας δήλωσε χθες στην «Κ» ότι τα νέα δεδομένα προκαλούν εύλογες σκέψεις σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Π. Μαυρίκου και προσέθεσε ότι θα συσχετιστούν και με τα ευρήματα στο «κουφάρι» του αυτοκινήτου. Η εξερεύνηση του καμένου τζιπ από κοινού με τους ειδικούς πραγματογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ. είναι πιθανόν να γίνει αύριο. Αστυνομική πηγή διευκρίνισε χθες ότι, εάν παραστεί ανάγκη, ενδεχομένως να κληθεί να συνδράμει την έρευνα και τεχνικός σύμβουλος της Porsche. Η ίδια πηγή επανέλαβε ότι από τις έρευνες που κάνουν η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών δεν έχουν προκύψει ευρήματα που να ανατρέπουν την εκδοχή του τροχαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT