Διεθνής διαγωνισμός από ΤΕΕ για ακίνητο επί της Κηφισίας

Διεθνής διαγωνισμός από ΤΕΕ για ακίνητο επί της Κηφισίας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση οικοπέδου-φιλέτου, στο «δακτυλίδι» της λεωφόρου Κηφισίας, προχωρά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Το ακίνητο, έκτασης 9 στρεμμάτων και αξίας 15,5 εκατ. ευρώ, δίδεται αντιπαροχή, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών στις αρχές Αυγούστου.

Το ακίνητο βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την Αττική Οδό και περικλείεται από τις οδούς Διστόμου και Αλαμάνας (μπροστά από το Ιατρικό Αθηνών), στη θέση «Σωρός» του Δήμου Αμαρουσίου. Εχει έκταση 9.066 τ.μ. και συντελεστή δόμησης 1 (δηλαδή μπορούν να ανεγερθούν 9.066 τ.μ.), με κάλυψη 40% και μέγιστο ύψος κτιρίου τα 16 μέτρα.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, οι χρήσεις γης στο συγκεκριμένο σημείο επιτρέπουν… τα πάντα: από κατοικία και χώρους συνάθροισης κοινού έως καταστήματα, ξενοδοχεία, κέντρα διασκέδασης, διαγωνιστικά κέντρα, χώρους εκπαίδευσης και γραφεία. Το οικόπεδο αγοράστηκε το 1972 από το ΤΕΕ (το οποίο έχει σήμερα και την πλήρη κυριότητά του) και έχει αντικειμενική αξία 15,5 εκατ. ευρώ.

Οπως συνηθίζεται, λοιπόν, σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ανάδοχος του έργου θα αναλάβει να κατασκευάσει το κτίριο αποκλειστικά με δική του χρηματοδότηση. Και ως αντάλλαγμα θα λάβει την κυριότητα ενός τμήματος του κτιρίου και το αντίστοιχο ποσοστό επί του οικοπέδου.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων είναι 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα στο ΤΕΕ έως τις 22 Ιουλίου, ενώ η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει την Τρίτη 8 Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή