Mέγιστες ποινές σε εμπλεκομένους με το «Noor One»

Mέγιστες ποινές σε εμπλεκομένους με το «Noor One»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγίστη των ποινών εις βάρος των εμπλεκομένων στην πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor One», τον Ιούνιο του 2014, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Τρουπή. Κατά τη χθεσινή αγόρευσή της, πρότεινε να τιμωρηθούν με ισόβια συν δέκα χρόνια και πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ ο 42χρονος εφοπλιστής Μάκης Γιαννουσάκης και ο ναυλομεσίτης Γιώργος Μπουρδούβαλης, στους οποίους το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά απέδωσε ενεργό ρόλο στη διαμετακόμιση των ναρκωτικών. Στο σπίτι του Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη, είχε βρεθεί μισός τόνος ηρωίνης, ενώ τον Μπουρδούβαλη ή «κάπτεν Τζορτζ» είχαν υποδείξει συγκατηγορούμενοί του ως το άτομο που διαμεσολάβησε για τη φόρτωση και τη μεταφορά των ναρκωτικών από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα. Ισόβια συν δέκα χρόνια και πρόστιμο 500.000 ευρώ πρότεινε η εισαγγελέας και για τους τρεις Τούρκους που είχαν συλληφθεί σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου βρέθηκε σημαντικό μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών. Τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή πρότεινε η εισαγγελέας και για τους καταδικασθέντες για απλή συνέργεια στη διαμετακόμιση των ναρκωτικών. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Φάρο, Βασίλη Κουρούβανη και τον πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα Αιμίλιο Κοτσώνη, που συνδέθηκαν με την ιδιοκτησία, τη μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση του «Noor One».

Η κ. Τρουπή πρότεινε να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης δώδεκα ετών. Αντίστοιχα, εις βάρος του Ιρανού «συνοδού» του φορτίου της ηρωίνης και του Κωνσταντίνου Καρτσώνη, που καταδικάστηκαν για άμεση συνέργεια στη διαμετακόμιση των ναρκωτικών, η κ. Τρουπή πρότεινε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 20 ετών. Τέλος, πρότεινε να τιμωρηθεί με 12ετή φυλάκιση ο βοηθός του Μάκη Γιαννουσάκη Σταύρος Λάγιος. Η τελική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά επί της πρότασης της εισαγγελέως θα ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου, οπότε ουσιαστικά θα πέσει η αυλαία της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση. Σημειώνεται ότι η κ. Τρουπή είχε τηρήσει σκληρή στάση από την αρχή της διαδικασίας προτείνοντας την καταδίκη έξι από τους βασικούς κατηγορουμένους για διεύθυνση «διεθνούς εμβέλειας» εγκληματικής οργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή