Κρίσιμη «στροφή» στο Γιουρόπα Λιγκ

Κρίσιμη «στροφή» στο Γιουρόπα Λιγκ

3' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τρίτη στροφή στη φάση των ομίλων τόσο του Τσάμπιονς Λιγκ όσο και του Γιουρόπα Λιγκ είναι συνήθως αυτή που ξεκαθαρίζει εν πολλοίς τα πράγματα, δείχνοντας ποιες ομάδες αγκαλιάζουν την πρόκριση, ποιες παραμένουν στην κόψη του ξυραφιού και ποιες είναι έτοιμες να αποχαιρετήσουν από νωρίς τα όπλα. Αυτή η 3η αγωνιστική διεξάγεται την ερχόμενη εβδομάδα και θα είναι πολύ καθοριστική για τις τρεις ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ, με πιθανή εξέλιξη συγκεκριμένα αποτελέσματα να σφραγίσουν ουσιαστικά την πρόκριση ή να σημάνουν έναν σχεδόν σίγουρο αποκλεισμό. Αν, για παράδειγμα, ηττηθεί ο Παναθηναϊκός από τη Σταντάρ στη Λιέγη, οι ελπίδες θα είναι μόνο μαθηματικές, ενώ μια νίκη του ΠΑΟΚ στο Μπακού επί της Καραμπάχ θα σημάνει τη σχεδόν σίγουρη πρόκρισή του. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει τις καλύτερες προοπτικές και τον πιο ανοικτό ορίζοντα από τις τρεις ελληνικές ομάδες. Δεν έχει χάσει από το φαβορί του ομίλου Φιορεντίνα, έχει νικήσει εκτός έδρας τον θεωρητικά πιο απειλητικό ανταγωνιστή του και εάν καταφέρει την Πέμπτη (18.00) να κερδίσει την Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν, τότε θα είναι με το ενάμισι πόδι στη φάση των 32, ειδικά στην περίπτωση που οι «βιόλα» νικήσουν ή δεν χάσουν, έστω, από τη Σλόβαν στο Λίμπερετς. Με αυτό το διόλου απίθανο σενάριο, η κούρσα θα είναι για δύο: η Φιορεντίνα και ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα στη βαθμολογία και θα έχουν τα δύο από τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια στην έδρα τους.

Με δεδομένο ότι από κάθε όμιλο περνούν δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ μπορεί να θεωρήσει θετικό αποτέλεσμα ακόμα και την ισοπαλία στο Μπακού. Δεν θα τον εξασφαλίζει όπως η νίκη, θα τον διατηρήσει όμως σε τροχιά πρόκρισης και σε θέση ισχύος. Πέρα από το άγνωστο και τη δυναμικότητα της Καραμπάχ, μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι το μεγάλο ταξίδι και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί. Ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να καλύψει περισσότερα από 6.000 χιλιόμετρα για να πάει με πτήση τσάρτερ από τη Θεσσαλονίκη στο Αζερμπαϊτζάν και μετά να ταξιδέψει απευθείας στην Αθήνα για το ματς της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Αν μπει στον… χιλιομετρητή και το ταξίδι της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη μετά το ντέρμπι, θα χρειαστεί να καλύψει περίπου 6.800 χιλιόμετρα για να παίξει από Πέμπτη σε Κυριακή δύο κρίσιμα παιχνίδια! Ο άλλος αγώνας του ομίλου Σλόβαν Λίμπερετς -Φιορεντίνα, θα ξεκινήσει στις 20.00. Η βαθμολογία (2 αγων.): Φιορεντίνα 4, ΠΑΟΚ 4, Σλόβαν Λίμπερετς 1, Καραμπάχ 1.

Βαρύ πρόγραμμα έχουν και οι τρεις ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στην Ευρώπη, μιας και είναι αναγκασμένες να δώσουν 7 αγώνες σε 22 ημέρες για το Γιουρόπα Λιγκ, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Στο ξεκίνημα αυτού του επίπονου σερί, ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα ότι παίζει τα δύο πρώτα παιχνίδια στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αν είχε νικήσει τον ΑΠΟΕΛ, σαφώς θα ήταν πολύ πιο άνετος, ενώ τώρα είναι υποχρεωμένος να κερδίσει την Πέμπτη (22.05) την Αστάνα για να μην μπλέξει άσχημα στον θεωρητικά πιο εύκολο όμιλο από τους τρεις των ελληνικών ομάδων. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μόνο μία νίκη (κι αυτή στην παράταση), μία ισοπαλία και 3 ήττες στα τελευταία 5 εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια τους, εντελώς διαφορετική εικόνα, δηλαδή, από το πρωτάθλημα, όπου από τις 6 Δεκεμβρίου 2014 μετρούν ένα νικηφόρο σερί 27 αγώνων! Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Γιουνγκ Μπόις υποδέχεται (22.05) τον ΑΠΟΕΛ. Η βαθμολογία (2 αγων.): ΑΠΟΕΛ 6, Ολυμπιακός 3, Αστάνα 1, Γιουνγκ Μπόις 1.

Για τον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα: ή νικά στη Λιέγη τη Σταντάρ ή αποχαιρετά από πολύ νωρίς τα όπλα! Ακόμα και η ισοπαλία που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν θετικό αποτέλεσμα, σχεδόν τον καταδικάζει, ειδικά εάν η Θέλτα νικήσει στο Βίγκο τον Αγιαξ. Οι «πράσινοι» δεν έχουν έως τώρα βαθμό κι αν μείνουν χωρίς νίκη στο τέλος της 3ης αγωνιστικής, θα πρέπει να κυνηγήσουν μετά ένα θαύμα αντίστοιχο μ’ αυτό που είχαν κάνει την περίοδο 2008-09 στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου τερμάτισαν πρώτοι παρότι έκλεισαν τον α΄ γύρο με μόλις ένα βαθμό! Τέτοιες ανατροπές, όμως, γίνονται πάρα πολύ σπάνια, γι’ αυτό και δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί «πρόωρος τελικός» ο αγώνα του Παναθηναϊκού στη Λιέγη (20.00). Καμία από τις δύο ομάδες δεν την εξυπηρετεί η ισοπαλία. Ακόμα κι αν ηττηθεί η Θέλτα από τον Αγιαξ στο Βίγκο, η ισοπαλία στο ματς του Βελγίου την ευνοεί. Μόνο η ήττα της από τους Ολλανδούς θα αφήσει ανοικτούς κάποιους λογαριασμούς σε περίπτωση ισοπαλίας στη Λιέγη. Η βαθμολογία (2 αγων.): Αγιαξ 6, Θέλτα 4, Σταντάρ Λιέγης 1, Παναθηναϊκός 0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή