Αντίστροφη μέτρηση για Βοτανικό και Παναθηναϊκό

Αντίστροφη μέτρηση για Βοτανικό και Παναθηναϊκό

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επιτέλους ξεκινάμε, επιτέλους ξεκινήσαμε», είναι τα λόγια που διάλεξε ο Τάκης Μαλακατές για να ανακοινώσει ότι το έργο της Διπλής Ανάπλασης Βοτανικού και Λεωφόρου μπαίνει στην τελική ευθεία για την έναρξη της υλοποίησής του! Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ανέλαβε τον ρόλο να ενημερώσει τους φίλους του Παναθηναϊκού και τους Ελληνες πολίτες γενικότερα για την πρόοδο ενός πολυσύνθετου και δύσκολου έργου που θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, οι εργασίες απορρύπανσης ξεκίνησαν με συνεργεία του δήμου και μόλις υπογραφεί η σύμβαση τις επόμενες ημέρες η κοινοπραξία θα εγκατασταθεί άμεσα στον χώρο για να αναλάβει το έργο, καθώς θα εκταμιευθεί το σχετικό κονδύλι ύψους περίπου 7 εκατ. ευρώ που χρειάζεται για να καλυφθούν οι υπερβάσεις του προϋπολογισμού. Στους 3-4 μήνες που απαιτούνται για την απορρύπανση αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας, ώστε μέσα στο καλοκαίρι να ξεκινήσει η θεμελίωση και να μπει το έργο σε φάση υλοποίησης.

Παρά την καθυστέρηση, ο κ. Δούκας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το γήπεδο θα παραδοθεί μέσα στο 2026, ταυτόχρονα με τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, οι οποίες, όπως εξήγησε ο κ. Μαλακατές, δεν υπάρχει λόγος να ολοκληρωθούν νωρίτερα, καθώς θα λειτουργήσουν υποχρεωτικά μόλις παραλάβει ο Παναθηναϊκός το γήπεδο. Πρόωρη ολοκλήρωση χωρίς άμεση λειτουργία μόνο ζημιά μπορεί να επιφέρει, τόνισε χαρακτηριστικά.

Πολλά λεπτά, γραφειοκρατικά θέματα έχουν ήδη επιλυθεί ή βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ σύμφωνα με τον κ. Δούκα με τον ίδιο τρόπο θα ξεπεραστούν ένα ένα όλα τα (συνηθισμένα για ένα τόσο μεγάλο έργο) θέματα που μπορεί να προκύψουν στην πορεία, όπως κάποιες υπερβάσεις λόγω ανατιμήσεων. Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι επαφές για την αγορά μερικών οικοπέδων ώστε να μη χρειαστούν οι χρονοβόρες διαδικασίες απαλλοτριώσεων, καθώς ο μεγαλύτερος αντίπαλος, όπως ειπώθηκε, είναι ο χρόνος. Δόθηκαν, επίσης, εγγυήσεις ότι η άδεια κατεδάφισης της Λεωφόρου, που πρέπει να εκδοθεί υποχρεωτικά παράλληλα με την οικοδομική, θα ενεργοποιηθεί μόνον όταν παραδοθεί στον Παναθηναϊκό το νέο γήπεδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή